Siirry pääsisältöön

186. sitoumus tuo Itämerelle keskeisen äänitorven

Uutinen

BSAG:n sitoumuksista monet liittyvät tietoisuuden kasvattamiseen Itämeren tilasta. Tälläisten sitoumusten vaikutus Itämereen on välillistä mutta ensiarvoisen tärkeää. Yleinen tietoisuus asiasta on edellytys sille, että Itämeren tilan parantamiseen tarvittavat toimet todella tehdään.

Itämeriasian näkyvyys vahvistui jälleen kun MTVMedia liittyi julkisesti sitoumuksen tekijöiden joukkoon tiistaina 20.3. MTV Media on tuonut Itämerityötä esiin jo pitkään ja otti nyt seuraavan askeleen. MTV Median sitoumukseen kuuluu Itämeri-aiheinen TV-sarja, jossa tuodaan esiin myös ratkaisuja meren tilan parantamiseksi. Sarjassa esiintyy joukko BSAG:lle Itämeri-sitoumuksen tehneitä organisaatioita.

MTV3:nsitoumuksen julkaisun yhteydessä pidetyssä infossa puhuivat myös Kemiran toimitusjohtaja Harri Kerminen sekä Siemensin toimitusjohtaja Martti Kohtanen. Kumpikin yritys on tehnyt jo kaksi sitoumusta Itämeren hyväksi. Sarjan teki Matila Röhr Nordisk Oy, joka on myös sitoumuksen tekijä.
”Näinkin erilaisten toimijoiden kokoonpano on oiva esimerkki siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua Itämerityöhön omalla panostuksellaan. Ja parhaimmillaan yllättävät kombinaatiot synnyttävät uusia innovatioita”, sanoo BSAG:n kehitysjohtaja Anna Kotsalo-Mustonen.

BSAG järjestää loppukeväästä BaseCamp-tilaisuuden Helsingissä, jossa Itämeren ongelmat nostetaan esille mahdollisuuksina, joihin yritykset voivat tarttua hyödyntämällä ydinosaamistaan. Näin hyötyvät sekä yritys että Itämeri. ”Edelläkävijäyritykset oivaltavat, että luonnon kannalta kestävä toiminta synnyttää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ”, korostaa BSAG:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin. Nyt tehdyt sitoumukset esitellään Venäjällä vuoden lopulla pidettävässä Baltic Sea Action Summit –huippukokouksessa.​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml