Siirry pääsisältöön

Arctia Shippingin sitoumus etenee: lisää öljyntorjuntakapasiteettia Perämerellä jo tänä talvena

Uutinen

Suomalainen jäänmurtopalvelujen ja monitoimialusten erikoispalvelujen tuottaja, Arctia Shipping teki viime vuonna Itämeri-sitoumuksen BSAG:lle. Sitoumus lisätä öljyntorjuntakapasiteettia Perämerellä on otettu huomioon Arctian uuden jäänmurtaja-aluksen öljyntorjuntakapasiteettia suunniteltaessa. Ahto-niminen uusi jäänmurtaja pääsee töihin jo tänä talvena.

Perämeren meriliikenteen on tulevaisuudessa arvioitu kasvavan. Lisääntyvä liikenne tarkoittaa lisääntyviä meriliikenteen riskejä. Sitoumuksen mukaisesti Arctia Shippingin varautuu lisääntyvän liikenteen tuomiin riskeihin muun muassa varustamalla uuden satamajäänmurtajansa uusimmalla öljyntorjuntateknologialla.

Öljyvahingot ovat vakava uhka Pohjoisen Itämeren ekosysteemille. Sen vuoksi on hyvin tärkeää pyrkiä minimoimaan mahdollisten ympäristöön kohdistuvien vahinkojen vaikutukset.

Arctia Shippingin jäänmurtaja esiteltiin Uudessakaupungissa elokuussa. Alus sijoitetaan Kemin ja Tornion satamiin avustamaan talvimerenkulkua.

”Ahto parantaa merkittävästi Perämeren talvimerenkulun turvallisuutta ja sujuvuutta. Uusi alus on erityisen kustannustehokas kun sitä voidaan käyttää satama-alueen lisäksi sisääntuloväylillä jäänmurtokauden alussa ja lopussa. Olemme myös tyytyväisiä siitä, että uusi alus lisää öljyntorjuntakapasiteettia pohjoisimmalla merialueella”, sanoo Arctia Shippingin toimitusjohtaja Tero Vauraste.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml