Siirry pääsisältöön

Baltic Sea Action Group hyväksyi 41 uutta sitoumusta vuonna 2013

Uutinen

Pietarissa keväällä järjestetty Baltic Sea Forum vauhditti useita Baltic Sea Action Groupin käynnistämiä sitoumuskeskusteluja, minkä lopputuloksena vuonna 2013 hyväksyttiin 41 uutta sitoumusta. Sitoumus on teko tai prosessi, joka vaikuttaa myönteisesti Itämeren ekologiseen tasapainoon. BSAG hakee aktiivisesti sitoumuksia, jotka lähtevät sitoutujan ydinosaamisesta ja hyödyttävät myös antajaansa. Kaikkiaan Itämeri-sitoumuksia on nyt 232, joista vajaa sata on tähän mennessä viety loppuun asti onnistuneesti.

BSAG:lla on ollut ilo hyväksyä uusia sitoumuksia kaikilta HELCOMin Baltic Sea Action Planissa määritellyiltä fokusalueilta. BSAG kuitenkin keskittyi voimakkaasti rehevöitymiseen ja vaarallisten aineiden aiheuttamiin ongelmiin, minkä vuoksi yli puolet tehdyistä sitoumuksista liittyi näihin fokusalueisiin.
BSAG käynnisti useita sitoumusneuvotteluita ravinteiden kierrätykseen liittyen. Ensimmäiset tulokset ovat jo näkyvillä: vuoden aikana haettiin yksitoista ravinnekierrätyssitoumusta.

Sitoumuksen tekijät edustavat kaikkia yhteiskunnan osa-alueita. Suurin osa on yrityksiä (27), mutta julkinen sektori (9) ja kolmas sektori (5) on myös edustettuna. Suurin osa uusista sitoumuksen tekijöistä ovat Suomesta, mutta yksittäisiä sitoumuksia saatiin mm. Venäjältä, Ruotsista ja Baltian maista.
Merkittävimpien uusien sitoumuksen tekijöiden joukossa ovat Vodokanal of St. PetersburgYara International ASAja Fazer. Tutustu uusiin ja vanhoihin sitoumuksiin sitoumuspankissa!

uudet sitoumukset
Kuva. Uudet sitoumukset 2013 fokusalueen mukaan.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml