Siirry pääsisältöön

Baltic Sea Action Summit saa jatkoa Pietarissa 5.-6.4.2013

Uutinen

Baltic Sea Action Summit saa jatkoa Pietarissa 5.-6.4.2013

Suomalainen säätiö BSAG ajaa Itämeren etua korkealle poliittiselle agendalle
Pietarissa järjestetään 5.-6.4. 2013 Baltic Sea Summit, joka kokoaa yhteen Itämeren ja CBSS:n (Council of the Baltic Sea States) maiden pää- ja ympäristöministerit sekä laajan joukon kansainvälisten yritysten johtoa.

Huippukokous Itämeren ekologisen tilan parantamiseksi on samalla yksi Venäjän CBSS-puheenjohtajuuskauden päätapahtumia. Tapahtuma on jatkoa Helsingissä helmikuussa 2010 järjestetylle Baltic Sea Action Summitille. Kutsuprosessi on käynnissä parhaillaan.

”Itämeri pelastuu, vain jos valtiot sitoutuvat siihen. Matalan kynnyksen yhteistyö julkisen ja yksityisen sektorin välillä on myös välttämätöntä”, sanoo Ilkka Herlin, Baltic Sea Action Groupin hallituksen puheenjohtaja.

BSAG on osana Itämerityötään, toiminut BSAS-prosessin liikkeellepanijana. Helsingin Itämeri-kokouksen kokoonkutsujina 2010 toimivat presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen sekä BSAG:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin. BSAG on jatkanut tätä työtä saadakseen aikaan huippukokousten sarjan, jolla edistetään konkreettisia tekoja Itämeren alueella.

Pietarin Itämeri-huippukouksen agendalla ovat muun muassa julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö Itämeren pelastustyössä sekä Marine Spatial Planning (MSP), jossa merialueen kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja haetaan koordinoidusti kaikkien alueen toimijoiden kesken. Pietarin huippukokouksessa tarkastellaan 2010 Helsingin huippukokouksen yhteydessä annettujen sitoumusten toteutumista. BSAG on kerännyt ja monitoroinut Itämeri-sitoumuksia vuodesta 2009. Pietarin huhtikuiseen huippukokoukseen BSAG on vastannut muun muassa Helsingissä tehtyjen valtiositoumusten seurannasta. Seurantaraportti julkaistaan Baltic Sea Summitissa Pietarissa.

”BSAG säätiö tuo yhteen tahot, joilla on konkreettisia ratkaisuja Itämeren pelastamiseen. Koossa on jo yhteensä yli 220 sitoumusta, joista karkeasti ottaen puolet on valmistunut ja puolet on aktiivisesti toteutusvaiheessa. Sitoumukset ovat hyvin erilaisia keskenään ja oleellista onkin, että kaikkia ongelmia hoidetaan samanaikaisesti”, Herlin jatkaa.

”Itämeren ongelmien ratkaisussa puututaan samalla koko maailmaa koskettavaan problematiikkaan, kuten ruokahuoltoon ja puhtaan veden tarpeeseen”, Herlin muistuttaa.

Lisätietoja: Johanna Konttila, BSAG viestintäjohtaja, firstname.lastname@bsag.fi, +358 40 352 8899
www.bsag.fi
www.balticsummit.ru

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml