Siirry pääsisältöön

Bernerin sitoumus tuo kierrätyslannoitteen kotipuutarhaan

Uutinen

Berner lanseeraa luonnonvaroja säästävän GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoitteen yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin ja S-ryhmän kanssa. Samalla Berner Oy sitoutuu tukemaan BSAG:n toimintaa ja selvittämään uusia ravinteiden kierrätysmahdollisuuksia kestävän kehityksen puolesta.    

GreenCare Ympäristön Ystävä -puutarhalannoitteen koko valmistusketju raaka-aineiden hankinnasta valmiin tuotteen pakkaukseen on mahdollisimman ympäristöystävällinen. Suuri osa lannoitteessa käytettävistä raaka-aineista, kuten viljojen sivujakeista ja sokerituotannon sivuvirroista, on ennen jäänyt täysin hyödyntämättä kasvinravinteina.

– Kierrätämme tuotteessamme suomalaisten maa- ja metsätilojen kasviperäiset sivujakeet takaisin maaperään. Ne lisäävät hyödyllisten pieneliöiden toimintaa maassa, parantavat maan mururakennetta ja sitovat hiiltä maaperään. Suomalaisen SOILFOOD INSIDE-keksinnön ansiosta kasvi pystyy hyödyntämään maan ravinnevarat tehokkaammin, jolloin kasvu on tasapainoista ja kukinta runsasta. Hajuttomien lannoiterakeiden käyttö on helppoa ja siistiä, kertoo Berner Oy:n puutarhatuotteista vastaava Category Manager Janne Pulkkinen.

 

BERNER TEKEE ITÄMERI-SITOUMUKSEN

 

Bernerin sitoutuu GreenCare Ympäristön Ystävä –tuotteen lisäksi selvittämään ja kehittämään ravinteiden kierrätysmahdollisuuksia laajemminkin sekä kotipuutarhojen että maanviljelyn tarpeisiin. Berner sitoutuu myös tukemaan BSAG:n Itämeren suojelutyötä siten, että jokaisesta myydystä Ympäristön Ystävä –tuotteesta lahjoitetaan 50 senttiä BSAG:lle. Kierrätyslannoite tulee tarjolle kaikkiin S-ryhmä puutarhamyymälöihin eli Kodin Terraan, Prismoihin sekä S-raudan puutarhakauppoihin.

– Kiertotalousratkaisujen kehittäminen on keskeistä rajallisten resurssien maailmassa ja tuo meille myös kilpailuetua. Sekä kuluttajatrendeissä että tekemissämme kuluttajatutkimuksissa ympäristöasiat ja vastuullisuus nousevat esiin yhä selkeämmin ja vaikuttavat aidosti ostopäätöksiin, sanoo toimitusjohtaja Antti Korpiniemi Berner Oy:stä.

– Ravinteiden kierrätys on Itämeren kannalta oleellista, koska mereen joutuessaan muualla arvokkaat ravinteet aiheuttavat leväkukintoja. Jätteenä pidettyjen ravinnevirtojen talteenotto ja uudelleen käyttö tukkii ravinteiden vuotokohtia ja vähentää siten Itämerta rehevöittäviä päästöjä. Lisäksi maaperän hyvä kunto vähentää puutarhan omia ravinnevalumia vesistöihin, painottaa BSAG:n asiamies Mathias Bergman.

 

MIKAEL GABRIEL MUKANA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEN KOTIPUUTARHAN LANSEERAUKSESSA

 

Bernerin viime syksynä Vain Elämää –sarjasta alkanut yhteistyö Mikael Gabrielin kanssa jatkuu Ympäristön Ystävä –lannoitteen markkinoinnin yhteydessä. Mikael Gabrielin sanoma ympäristöystävällisestä elämäntavasta ja omasta puutarhainnostuksesta tukee yhteistyön tavoitteita ja innostaa nuorempiakin kasvattamaan kasviksia.

– Viime kesänä innostuin toden teolla puutarhahommista ja hoidinkin omaa pihaani innokkaasti läpi kesän. Tämä yhteistyö tuntui mulle todella luontevalta ja innostuin siitä heti. Olen itse ympäristön ystävä ja haluan kehittyä paremmaksi myös arkisissa valinnoissani, sanoo Mikael Gabriel.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml