Siirry pääsisältöön

BSAG mukana Itämeri-teltalla SuomiAreenalla 14.-15.7.

Uutinen

BSAG oli tänä kesänä mukana eri Itämeri-toimijoiden yhteisellä Itämeri-teltalla SuomiAreenalla 14.-15.7. Iloksemme saimme kahden päivän aikana vieraaksemme teltalle muun muassa Itämeri-sitoumuksen tekijöitä ja päättäjiä sekä perheen pienimpiä ilahduttaneet Muumipeikon ja Pikku Myyn. BSAG:n kanssa samoina päivinä paikalla olivat myös Pidä Saaristo Siistinä ry ja Lahja Itämerelle ry.

Fazerilta paikalla oli viestintä- ja brändijohtaja Ulrika Romantschuk, joka kertoi Fazerin Itämeri-situmuksesta ja sen edistymisestä. Fazerin sitoumuksen keskeiset teemat ovat energiastrategia, ravintolatoiminnan valikoima ja ruokahävikin vähentäminen sekä leipomoliiketoiminnan viljanhankintakriteerit. Jokaisella osa-alueella on edistytty vuoden aikana ja suomalaisten ja ruotsalaisten viljelijöiden kanssa vuoropuhelussa tehty viljavisio valmistuu pian.

UPM:n Ympäristö-ja vastuullisuus -kokonaisuuden vesiasioista vastaava päällikkö Seija Vatka kertoi yrityksen kolmannesta ja uusimmasta Itämeri-sitoumuksesta. UPM siirtyy käyttämään pelkkiä kierrätysravinteita jätevedenpuhdistuksessaan kaikilla tehtaillaan vuoteen 2030 mennessä. Biologisesti toimiviin jätevedenpuhdistuslaitoksiin lisätään nyt yleisesti neitseellisesti tuotettua typpeä ja fosforia. UPM:n Rauman tehtaalla käytössä on jo kokonaan yhdyskuntajätevesistä kierrätetyt ravinteet ja vuoden 2016 aikana kierrätysravinteita testataan jo muissakin Suomessa sijaitsevissa tehtaissa. Lisää UPM:n suunnitelmista: https://www.upmbiofore.fi/elintarkea-vesi-huolehditaan-siita-yhdessa/

Sinebrychoffin Itämeri- ja ympäristötoimia esitteli Viestintä- ja lakiasioiden johtaja Marja-Liisa Weckström. Sinebrychoff on yhdessä mallastuottaja Viking Maltin kanssa sitoutunut kehittämään maatilojen auditointiprosessia tukemaan ja edistämään hyviä käytäntöjä. Vuonna 2016 valmistuu myös ensimmäinen Itämeri-ystävällinen olut, jossa ohran tulee kokonaan tilalta, joka on auditoitu ja täyttää myös BSG:n vaatimukset Itämeri-ystävälliselle tuotteelle.

Itämeri tilasta keskusteltiin kansalaisten kanssa jamuita Itämeri teltalla kuultuja vieraita olivat Presidentti Tarja Halonen, Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.), Europarlamentaarikko Merja Kyllönen (vas.) kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.), olympiapurjehtija Tuuli Petäjä-Sirén ja olympiauimari Matti Mattsson sekä DROPP Waterin perustaja Amanda Sundell.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml