Siirry pääsisältöön

Carbon Action Klubi tarjoaa laadukasta ja uunituoretta tietoa uudistavasta maanviljelystä – maan kasvukunto keskiössä

Uutinen Uudistava maatalous

BSAG:n käynnistämällä Carbon Action -alustalla viljelijät, tutkijat, yritykset ja muut toimijat työskentelevät maatalousmaan hiilensidonnan edistämisen ja todentamisen parissa. Keväällä 2020 perustettu Carbon Action Klubi tarjoaa uusinta tietoa uudistavasta maanviljelystä (regeneratiivinen maanviljely) sekä hiiliviljelystä kaikille viljelijöille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Klubi tuo jäsenilleen ajantasaista tietoa maaperän kasvukunnon hoidosta, hiilen varastoitumisesta, maatalousympäristön monimuotoisuudesta sekä erilaisista tapahtumista ja webinaareista aihepiirien tiimoilta. Tarkoituksena on laajentaa toimintaa ajan myötä myös paikallisryhmiin sekä luoda vuorovaikutusmahdollisuuksia Klubin verkostolle. Toimintaa on tulossa myöhemmin myös ruotsiksi.

Toivotamme kaikki yhteistyöehdotukset Carbon Action Klubin paikallistoiminnan kehittämiseksi viljelijöiltä, neuvojilta, hanketoteuttajilta, oppilaitoksilta ja muilta alan toimijoilta erittäin tervetulleiksi!

Carbon Action Klubi liittyy kiinteästi Carbon Action -hankkeessa tehtävään tutkimukseen ja yhteistyöhön siihen kuuluvien viljelijöiden kanssa. Carbon Actionin tutkimuksessa on mukana yli 100 maatilaa ympäri Suomea, ja niiltä saadaan arvokasta kokemustietoa hiiliviljelyn käytännöistä, samalla kun laadukas tutkimustyö Ilmatieteen laitoksen johdolla selvittää hiilen varastoitumisen prosesseja maaperään ja työstää mittaustyökaluja ja mallinnusta. Sadan pilottitilan avulla saadaan tietoa, jota haluamme jakaa kaikille viljelijöille.

Sadat viljelijät eri puolilta Suomea ovat jo ilmoittaneet kiinnostuksestaan liittyä Carbon Action Klubiin. Mikäli haluat liittyä osaksi viljelijäverkostoa, täytä ilmoittatumislomake. Klubiin liittyminen ei sido sinua mihinkään, mutta tarjoaa laadukkaan tiedonvälityskanavan ajankohtaisista teemoista ja mahdollisuuden kehittää omaa osaamistaan yhdessä muiden viljelijöiden kanssa.

Jos haluat lisätietoja, tai sinulla on ehdotuksia Carbon Action Klubin paikallistoiminnan kehittämiseksi, ota yhteyttä!

Sanna Söderlund

Koulutuspäällikkö, kestävä maatalous, viljelijäyhteistyö
+358 40 777 5515
carbonactionklubi@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml