Siirry pääsisältöön

CarbonToSoil sitoutuu edistämään hiiltä sitovaa maataloutta Itämeripainotuksella.

Uutinen

CarbonToSoil sitoutuu edistämään hiiltä sitovaa ja maan kasvukuntoa palauttavaa kestävää maataloutta (regenerative farming) Itämeri-painotuksella. ”Ilmastonmuutos voidaan kääntää” viestittävät CarbonToSoil kännykkäsovellus sekä voittoa tavoittelematon CarbonToSoil projekti, jotka taistelevat ilmastonmuutosta vastaan. CarbonToSoil teki sitoumuksen kehittää ja markkinoida sovellustaan, joka kutsuu kaikki osallistumaan tavanomaisen viljelyn muuttamiseksi hiiltä maaperään sitovaksi ja maan kasvukuntoa palauttavaksi. Maaperässä maailmanlaajuisesti olevan hiilen määrän lisääminen on tehokas työkalu ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Viljelykäytäntöjen muuttaminen vähentäisi myös Itämereen kulkeutuvia ravinnepäästöjä.

CarbonToSoil sitoutuu myös painottamaan kestävän ravinteiden käyttöä ja ravinteiden kierrätystä sovelluksessa ja projektiin osallistuville maatiloille. Mahdollisimman suuren vesistöhyödyn saamiseksi CarbonToSoil aloittaa etsimällä yhteistyötiloja rannikkoalueelta.

CarbonToSoil sovelluksessa käyttäjä voi tukea pellon muuntamista. Käyttäjä saa tietoa ”oman” peltonsa maaperästä ja kasveista. Veloitettava hinta riippuu valitusta pellon alasta ja osallistuminen onnistuu myös pienellä rahasummalla. Käyttäjä voi seurata sovelluksessa, miten maaperän tila paranee ja oppii lisää maatalouskäytännöistä, jotka muokkaavat maata hiilinieluksi.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml