Siirry pääsisältöön

Fazer ottaa DROPP-veden kahvilavalikoimaan osana Itämeri-sitoumustaan

Uutinen

​​​Fazer-konsernin Suomen kahvilaliiketoiminta ottaa Itämerta tukevan DROPP hiilihapollisen lähdeveden myyntiin toukokuun alusta osana Fazerin työtä Itämeren puolesta. DROPP on yhteiskunnallinen yritys, joka on tuonut ympäristön huomioivan lähdeveden markkinoille. DROPP lahjoittaa voittonsa 100-prosenttisesti Baltic Sea Action Groupille.

Fazerin kahvilat tarjoavat toukokuusta alkaen asiakkailleen uuden pullovesivaihtoehdon tuomalla DROPP hiilihapollisen lähdeveden myyntivalikoimaan. Mahdollisuuksien mukaan ja asiakastarpeeseen perustuen Fazer-konsernin henkilöstöravintolat, muut toimipisteet sekä Fazer leipomomyymälät ottavat myös DROPP-veden myyntiin vuoden 2015 aikana.

Toiminnallaan DROPP mahdollistaa käytännön itämeritekoja. DROPP lahjoittaa voittonsa kokonaisuudessaan Baltic Sea Action Groupille, joka toimii aktiivisesti rehevöitymisen vähentämiseksi, luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi sekä vaarallisten aineiden ja merenkäynnin riskien minimoimiseksi.

Fazer haluaa tukea yrittäjyyttä ja työtä Itämeren puolesta
Fazer on merkittävä toimija Itämeren alueella. Tämä antaa mahdollisuuden vaikuttaa Itämeren tilaan omaa toimintaa kehittämällä ja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

”Haluamme olla mukana ratkaisemassa yhteisiä haasteita – kuten Itämeren saastuminen – liiketoimintamme kautta. Ensisijaisesti keskitymme omien toimintatapojen kehittämiseen. On hienoa, että lisäksi voimme tukea yrittäjyyttä ja olla luomassa liiketoimintamahdollisuuksia esimerkiksi DROPPin kaltaiselle Itämeren puolesta työtä tekevälle yritykselle”, sanoo Ulrika Romantschuk, SVP, viestintä ja brändit, Fazer-konserni.

DROPPin perustaja Amanda Sundell näkee yhteistyön Fazerin kanssa merkittävänä avauksena saada DROPP useamman suomalaisen kuluttajan ulottuville.

”Perustin DROPPin koska halusin tarjota helpon tavan jokaisen osallistua Itämeren pelastamiseen. Aloitteen onnistumisen kannalta on olennaista, että DROPP on laajalti saatavissa ja tarjoaa todellisen vaihtoehdon muille tuotteille. Yhteistyö Fazerin kanssa takaa tämän”, Amanda Sundell sanoo.

”Fazer on panostanut huomattavasti liiketoimintansa kehittämiseen vähemmän vesistöjä kuormittavaksi ja on siksi DROPPille luonnollinen yhteistyökumppani. Perheyrityksen arvot ja visio ovat kohdallaan ja on hienoa, että yhteistyön myötä Fazerin asiakkaat voivat entistä aktiivisemmin osallistua Itämeren suojeluun”, Sundell toteaa.

DROPP-vesi on uusi vaihtoehto kahvila-asiakkaille, jotka kaipaavat yksilöllisiin tarpeisiinsa ja omaan arvomaailmaansa sopivia tuotteita.

”Kahvilamme ovat hyvin luonnollinen paikka myydä DROPP-vettä. Fazer Cafés -ketju tarjoaa makuelämyksiä urbaaneille kahvilakävijöille, jotka arvostavat paitsi korkeatasoista palvelua ja valikoimaa, myös vastuullisuutta liiketoiminnassa”, sanoo Kristian Helanne, Fazerin Cafés-liiketoiminnan johtaja.

Fazer Cafés on kasvava premiumtason kahvilaketju Suomessa. Kahviloita on mm. Helsingissä Kluuvikadulla, Citycenterissä, Forumissa, Munkkivuoressa, Itäkeskuksessa. Lisäksi ravintola- ja kahvilaliiketoimintaa on Stockmann-tavarataloissa ja Messukeskuksessa.

Fazerin Itämeri-sitoumus
Fazer teki vuonna 2013 Baltic Sea Action Groupille sitoumuksen, joka koostuu neljästä osa-alueesta: ravintolaliiketoiminnan vastuullisen tarjooman kehittäminen ja ympäristövaikutusten pienentäminen, Fazer-konsernin energiastrategia, leipomoliiketoiminnan viljanhankintavisio ja Fazer Myllyn vastuullisuusohjelma.

”Olemme tyytyväisiä, että Fazer kehittää Itämeri-sitoumusta eteenpäin. Fazerin sitoumus on hyvä esimerkki siitä, että toimintaa analysoimalla löytyy useita mahdollisuuksia vaikuttaa positiivisesti Itämeren tilaan. Fazerin sitoumuksesta löytyy suoraan Itämereen liittyvää toimintaa kuten Itämeri-ystävällisesti tuotetun viljan käyttö sekä välillisesti merta auttavia asioita kuten biojätteen vähentäminen ja nyt DROPP-veden ottaminen mukaan kahviloiden tarjontaan”, BSAG:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin sanoo.

Lisätietoja Fazerin Itämeri-sitoumuksesta: www.fazergroup.com/fi/itameri
Toteutuneita toimenpiteitä vuonna 2014:

Lisätietoja:

​Fazerin Itämeri-sitoumus ja vastuullisuus: Nina Elomaa, yritysvastuujohtaja, Fazer-konserni, p. 045 354 8611

Fazerin kahvilaliiketoiminta: Kristian Helanne, johtaja, Fazer Cafés -liiketoiminta, p. 040 831 8300

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)fazer.com
Fazer Cafés: www.fazercafe.fi

DROPP: Amanda Sundell, toimitusjohtaja, amanda.sundell@dropp.fi,
p. 040 740 7446

Baltic Sea Action Group: Pieta Jarva, tiedottaja, pieta.jarva@bsag.fi,
p. 050 338 1096

Painokelpoisia kuvia: www.fazergroup.com/pictures, ”media_press”, ”DROPP Fazer Cafés”

Fazer-konserni
Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin missio on luoda makuelämyksiä. Yrityksen menestys on sen perustamisesta lähtien vuonna 1891 perustunut parhaaseen tuotteiden ja palvelun laatuun, rakastettuihin brändeihin, osaaviin ihmisiin ja vastuulliseen toimintatapaan. Fazer haluaa, että elämä maistuisi hyvältä joka päivä. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli yli 1,6 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee yli 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin.

Kun haluatte hyvää​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml