Siirry pääsisältöön

Hanko <3 Itämeri

Uutinen

​​Hangon kaupungin tuoreessa Itämeri-sitoumuksessa Hangon matkailupalvelut sitoutuvat mm. keräämään varoja eri tavoin kosteikon rakentamista varten Täktominlahdelle. Alue on kärsinyt ravinnevalumista ja uuden kosteikon avulla halutaan apua tähän. Hanko myös kehittää puutarhaviikkoa huomioimaan ravinteiden kierrätyksen ja jatkaa ja kehittää rantojen siivoustempauksia yhdessä esim. koulujen, kaupungin työntekijöiden ja asukkaiden kanssa.

Kaupunki valmistelee myös ”Baltic Sea Code of Conductin” Itämeri-ohjeet tapahtumajärjestäjille. Itämeri -hackathon tapahtumassa ratkotaan tulevaisuudessa mm. ruokahävikkiin liittyviä ongelmia. Matkailupalvelut kasaavat tietopaketin Itämeren tilasta ja suojelusta, jota erityisesti paikalliset matkailutoimijat voivat käyttää. Hyviä käytäntöjä vaihdetaan aktiivisesti myös muiden kunnallisten ja relevanttien toimijoiden kanssa.
Hanko kehittää huvivenesatamien jäte- ja septitankki-infrastruktuuria yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Lisäksi Hanko seuraa Itämeri-työnsä tuloksia kyselyn avulla. Uuden 3-vuotisen sitoumuksen myötä Hangon Itämeri-työ jatkuu aiempaakin aktiivisempana.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml