Siirry pääsisältöön

Huomattava osakelahjoitus Itämeri-työlle

Uutinen

Action vetosi Arto Freyhin

82-vuotias metsänhoitaja Arto Frey oli jo jonkin aikaa miettinyt, että Itämeri-työtä pitäisi tukea. Itsekin luonnonsuojelun parissa aikoinaan töitä tehnyt Frey on pitkän linjan osakesijoittaja. Nyt osakesalkku oli hoidettu hyvään kuntoon ja Frey toivoi, että yhteinen luonto pääsisi siitä hyötymään.

Itämeri on säilynyt erityissijalla Kymissä (nyk. Kotka) syntyneen mutta Kuopioon opiskelemaan sekä työskentelemään muuttaneen miehen sydämessä. Siksi hän alkoi järjestelmällisesti tutustua Itämeri-työtä Suomessa tekeviin tahoihin, lukien verkkosivuja ja julkaisuja. Perusteellisen tutustumisen ja harkinnan jälkeen Frey teki valintansa.

 ”Baltic Sea Action Groupin ajatus siitä, että mukaan on saatava yhteiskunnan erilaisia toimijoita, yritykset mukaan lukien, osui heti. Jo säätiön nimi vetosi, toimintaa Itämeri-työhön tarvitaan”, Frey kertoo.

Freyn lahjoittamaa osakepääomaa varten säätiölle perustettiin arvo-osuustili.

”Tarkoitus on hoitaa salkkua jatkossakin ja osingot käytetään itsestään selvästi Itämeri-työhön”, Baltic Sea Action Groupin asiamies Mathias Bergman kertoo. ”Osakkeiden lahjoittaminen on harvinaisempi mutta hyvä tapa, tukea valitsemaansa toimintaa pitkäjänteisesti”, Bergman toteaa. ”Olemme erittäin kiitollisia Artolle lahjoituksesta ja luottamuksen osoituksesta.”

Arto Frey ei ole yhteisen ympäristön asialla ensimmäistä kertaa; vuonna 2000 hän oli mukana perustamassa Nestorisäätiötä, jonka tarkoitus on edistää saimaannorpan suojelutyötä ja siihen liittyvää tutkimustyötä. Frey myös lahjoitti osakesalkun Nestorisäätiön peruspääomaksi.

Varsinaisen elämäntyönsä Frey teki Metsähallituksessa ja oli mukana luonnonsuolelukohteita mm. Saimaan alueella ja Suomenlahdella. Freyllä on ollut myös merkittävä rooli Linnasaaren ja Koloveden kansallispuistojen perustamisessa.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml