Siirry pääsisältöön

Itämerelle hyviä uutisia 10.2. Helsingissä

Uutinen

Itämeri-huippukokouksessa (Baltic Sea Action Summit) viime helmikuussa tehdyt sitoumukset ovat edenneet hyvin. Yli 160 sitoumuksesta, 12 prosenttia on toteutunut ja yli 70 prosenttia etenee. Näiden lisäksi Itämeren ympärysvaltiot raportoivat sitoumustensa edistymisestä.

Tasavallan presidentin, pääministerin sekä Baltic Sea Action Groupin (BSAG) toukokuussa 2009 julkistetun yhteisaloitteen seurauksena järjestettiin Itämeri-huippukokous Helsingissä 10. helmikuuta 2010. Päämääränä oli yhdistää julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden voimavarat Itämeren hyväksi.

Korkeatasoisessa kokouksessa valtiot, yritykset ja kansalaisjärjestöt julkistivat omat sitoumuksensa Itämeren ongelmien selvittämiseksi. Huippukokous oli osa pitkäjänteistä prosessia, ja kokosi yhteen kaikki tarvittavat tahot, joista kukin sitoutui tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi.

Huippukokouksen koollekutsujat järjestävät Itämerisitoumusten seurantatilaisuuden torstaina 10. helmikuuta 2011 (vain kutsuvieraille).

Järjestäjinä toimivat tasavallan presidentti, pääministeri ja BSAG.

Tilaisuudessa kerrotaan yksityiskohtaisemmin sekä valtioiden että muiden sitoumusten etenemisestä sekä uusista, huippukokouksen jälkeen tehdyistä sitoumuksesta. Tilaisuuden kieli on englanti. Katso ohjelma alla.

Omana sitoumuksenaan Suomen ympäristökeskus (SYKE) on analysoinut sitoumusten arvioituja vaikutuksia. Analyysin mukaan, sitoumukset osoittavat, että hyvin kohdennetuilla teoilla, joiden takana on vankka tieteellinen pohja, voidaan saada aikaan merkittäviä tuloksia jo suhteellisen lyhyellä aikavälillä. SYKEn raportti julkaistaan seurantatilaisuudessa.

Lisätietoja:
BSAG, Linda Lindfors, viestintäpäällikkö, linda.lindfors@bsag.fi, 040 543 9820​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml