Siirry pääsisältöön

Itämeri & Co: Startupit yhdistävät voimansa Itämeren hyväksi

Uutinen

Nyt riitti toimettomuus – kolme helsinkiläistä startupia haastavat yrittäjät mukaan helppoon Itämerikampanjaan, jossa jokainen yritys löytää sopivan tavan osallistua.

Monille yrityksille matka konkreettiseen toimintaan Itämeren hyväksi on askeleen liian pitkä. Varsinkin startupien ei ole helppoa löytää vaikuttamiskeinoa. Siitä syntyi Itämeri & Co. Aloitteen tekivät Sebastian Heinrichs ja Petteri Marviala, nuoret yrittäjät siivouspalvelu Freskan takana. Sebastian ja Petteri olivat alunpitäen päättäneet, että Freska tekee hyvää. Firma lahjoittaakin jokaisesta myymästään siivouksesta 0,50€ John Nurmisen Puhdas Itämeri-hankkeisiin. Yhteistyön alulle paneminen ei kuitenkaan ollut aivan simppeliä ja Sebastian ja Petteri jäivät pohtimaan, eikö Itämeren suojelua ja ylipäänsä ympäristövastuun toteuttamista voisi tehdä helpommin lähestyttäväksi. ”Moni tuntemani yrittäjä välittää Itämerestä ja haluaisi panostaa vastuullisuuteen. Hankalat tai suuria resursseja vaativat osallistumistavat kuitenkin johtavat siihen, että useasti välittäminen jää ajatusten tasolle.” Sebastian toteaa. ”Halusimme kehittää rennon ja hauskan tavan vaikuttaa Itämeren tilaan ja haaste-kampanja tuntui hyvältä keinolta.” Petteri jatkaa.

Kampanjassa haastetaan yritykset mukaan konkreettisiin, yksinkertaisiin Itämeritekoihin, kasvatetaan tietoisuutta erilaisista vaikuttamistavoista ja kerätään yhteen Itämerijärjestöt helposti lähestyttäviksi. Järjestökumppaneina mukana ovat Baltic Sea Action Group, John Nurmisen Säätiö, Pidä Saaristo Siistinä ry ja WWF sekä Helsingin yliopisto. Mukana yrityksiä kannustamassa ovat kampanjan keulakuvat, kilpapurjehtija Mikaela Wulff, kansanedustaja Antero Vartia ja SLUSH:in toimitusjohtajana tunnettu Miki Kuusi. Yhteiskunnallinen yritys DROPP ja digitoimisto Bureau Little ovat mukana toteuttamassa kampanjaa.

Itämeri & Co leviää haasteena yritykseltä yritykselle. Haasteen vastaanottanut yritys sitoutuu toimimaan Itämeren hyväksi valitsemalla yhden kahdeksasta osallistumistavasta, yksinkertaisuudessaan tämä voi tarkoittaa vaikka rantojen siivoamista työporukalla osana PSS ry:n Siisti Biitsi hanketta.

Kampanja alkaa 20.5. ja päättyy 31.8. Tavoitteena on haastaa vähintään 50
startupia osallistumaan.

Lisätietoja:
Sebastian Heinrichs
Perustaja, Freska Finland Oy
Sebastian(@)freska.fi
050-4494742

Lisätietoja Itämeri & Co alullepanijoista:

Freska on siivouspalvelun edelläkävijä, joka huolehtii kodissasi niistä asioista, jotka
syövät aikaasi ja energiaasi. Freska panostaa ympäristövastuuseen ja ihmisten
hyvinvointiin: jokaisesta siivouksesta yritys lahjoittaa 0,50€ John Nurmisen Säätiön
Puhdas Itämeri hankkeisiin, lisäksi Freskan puhdistusaineet ovat ympäristömerkittyjä
ja yritysvaatteet tehty kierrätystekstiileistä. www.freska.fi

DROPP on yhteiskunnallinen yritys, joka lahjoittaa koko voittonsa Itämeren
suojeluun. DROPP on tuonut markkinoille kotimaisen lähde- ja kivennäisveden sekä
DROPP –juomapullon ja vastuullisuus on keskiössä kaikessa, mitä yritys tekee.
Päästötön logistiikka, tuotannon hiilijalanjälkilaskelma ja täydellinen kierrätettävyys
tekevät DROPP -vedestä paremman valinnan. www.dropp.fi

Bureau Little on digitoimisto, joka tarjoaa henkilökohtaista palvelua varmalla
otteella. Verkkopalveluiden ja -suunnittelun ammattilaiset ovat myös Itämeren ystäviä
ja luotsaavat osaamisellaan Itämeri rocksia kohti onnistumista. www.little.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml