Siirry pääsisältöön

Järki-hanke vei maatalousneuvojia opintomatkalle Walesin ja Yorkshiren maisemiin

Uutinen

​Järki-hanke järjesti maataloustuotannon ja ympäristöasioiden parissa työskenteleville neuvojille opintomatkan Iso-Britannian keskiosiin 14.-17.10.2014. Monimuotoisuutta ja luonnonhoitoa brittityyliin opiskelemaan valittiin hakemusten perusteella kahdeksan neuvojaa.

Matkan tarkoituksena oli tutustua Iso-Britanniassa tehtäviin luonnon- ja riistanhoitoon ja maatalousluonnon monimuotoisuutta edistäviin toimenpiteisiin. Alueen maatiloihin sekä Iso-Britannian tukijärjestelmän luonnonhoitotoimenpiteisiin päästiin perehtymään osaavien paikallisten asiantuntijoiden kanssa. Ympäristötukijärjestelmästä löytyi opittavaa ja annettavaa puolin ja toisin.

”Britannian maataloudessa on tehty paljon isoja ja pieniä tekoja luonnon monimuotoisuuden hyväksi. Veimme suomalaisia maatalousneuvojia katsomaan tätä työtä käytännössä. Samalla pureskelimme tulossa olevan uuden ohjelmakauden mahdollisuuksia,” Järki-hankkeen projektijohtaja Eija Hagelberg kuvaili matkan tarkoitusta ja tavoitteita.

Neljä tiivistä päivää keskisessä Britanniassa toi tietoa ja herätti ajatuksia. Järki-hankkeen järjestämän opintomatkan rahoitti Suomen Kulttuurirahasto.​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml