Siirry pääsisältöön

LEHDISTÖTIEDOTE: Itämeri-sitoumusten seurantaa 10.2.2011 Helsingissä

Uutinen

Baltic Sea Action Summit Itämeri-huippukokouksesta on kulunut vuosi. Nyt on aika kertoa miten kokouksen yhteydessä annetut sitoumukset ovat edenneet. Tule kuuntelemaan mitä valtiot, yritykset ja kansalaisjärjestöt ovat saaneet aikaiseksi Itämeren hyväksi prosessin ensimmäisen vuoden aikana ja mitkä uudet tahot ovat lähteneet mukaan Itämeritalkoisiin.

Tilaisuus järjestetään SEB:n Helsingin konttorin tiloissa (Unioninkatu 30) torstaina 10.2. 2011 klo 9:00 alkaen. SEB tarjoaa tilat osana omaa Itämerisitoumustaan. SEB:n hallituksen puheenjohtaja Marcus Wallenberg avaa tilaisuuden.
Helsingissä helmikuussa 2010 pidetyssä huippukokouksessa valtiot, yritykset ja kansalaisjärjestöt kokoontuivat esittämään sitoumuksiaan Itämeren ongelmien ratkaisemiseksi. Kansainvälisen median kiinnostus uudenlaista sosiaalista innovaatiota kohtaan, jossa Itämeri pelastetaan yhteisvoimin, oli erittäin laajaa.
Tarjolla tänä vuonna on joukko lyhyitä raportteja sitoumusten edistymisestä ja lopuksi buffet-lounas, joka mahdollistaa jatkokeskustelun ja verkostoitumisen.
Ohjelmassa on mm. tasavallan presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Mari Kiviniemen puheenvuorot. Maahanmuutto- ja Eurooppaministeri Astrid Thors kertoo Suomen valtion sitoumuksesta. Muiden Itämeren ympärysvaltioiden edustajat pitävät myös lyhyet puheenvuorot maidensa sitoumusten etenemisestä. Baltic Sea Action Group:ia (BSAG) edustaa hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin ja BSAG antaa esimerkkejä yritysten ja kansalaisjärjestöjen sitoumuksista. Vuosipäivänä julkaistaan myös Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) analyysi sitoumusten edistymisestä.
Tilaisuuteen osallistuu myös ympäristöministeri Paula Lehtomäki. Lisäksi kansalaisjärjestöjä ja Itämeri-huippukokouksen jälkeen sitoumuksen tehneiden tahojen edustajia kutsutaan paikalle.
Tilaisuus pidetään englanniksi. Tässä tilaisuuden ohjelma.
Pyydämme median edustajia ilmoittautumaan 3.2.2011 mennessä osoitteessa: https://www.webropol.com/P.aspx?id=515812&cid=101639229
Tervetuloa!
Lisätietoja:
Baltic Sea Action Group (BSAG)
Sitoumukset: Asiamies Mathias Bergman, mathias.bergman@bsag.fi, 050 380 7155
Tilaisuus ja haastattelupyynnöt: Viestintäpäällikkö Linda Lindfors, linda.lindfors@bsag.fi, 040 543 9820
Ulkoasiainministeriö
Itämerisuurlähettiläs Timo Rajakangas timo.rajakangas@formin.fi, 09 1605 5438
Taustatietoa:
Valtioiden sitoumukset: https://www.bsag.fi/content/view/full/1326
Kaikki muut sitoumukset: http://www.bsas.fi/commitments/all-commitments
www.bsag.fi (Baltic Sea Action Group)
www.bsas.fi (Baltic Sea Action Summit 2010)
Itämeri-huippukokous ulkomaisissa tiedotusvälineissä (UM:n katsaus 26.2.2010): http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=187142&nodeid=39793&contentlan=1&culture=fi-FI

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml