Siirry pääsisältöön

Lohjan Yhteislyseon lukio keräsi lähes 5 000 euroa päivätyökeräyksellä

Uutinen

Lohjan Yhteislyseon lukio keräsi eniten varoja vuonna 2015 järjestämällä päivätyökeräyksen BSAG:n Itämeri-työn hyväksi. Upea keräystulos oli lähes lähes 5 000 euroa. Koska BSAG:lla oli päivätyökeräyksen ohessa leikkimielinen kilpailu, jossa eniten keränneelle koululle luvattiin Fazerin sponsoroima pieni yllätyspalkinto, oli tänään palkinnonluovutuksen aika. Herkullinen tikkaripalkinto luovutettiin Lohjan Yhteislyseon lukiossa, jossa reippaat oppilaat olivat vastaanottamassa hyvin ansaitsemansa kiitokset. Samalla BSAG:n Riku Venhola ja Pieta Jarva kertoivat Itämeren tuoreimmat kuulumiset ja tutustuivat lukion Kestävän kehityksen ”keke”-ryhmään, joka oli päättänyt päivätyökeräyskohteeksi 2015 BSAG:n Itämeri-työ.

Lohjan Yhteislyseon lukiossa vaikuttava ”keke-tiimi” panostaa kestävään kehitykseen lukiossa monin eri tavoin järjestämällä muun muassa pyöräilyviikkoja, ”paina nappia” -kampanjoita (ei jätetä tietokoneen näyttöjä turhaan päälle!) ja vertaistukea. Keke-ryhmän toimesta tiedotukseen ympäristöasioista panostetaan hyvin aktiivisesti. Lohjan Yhteislyseon lukio toteutti myös upein tuloksin koulun juhlavuotena keräyksen, joka tuotti kokonaisuudessaa 100 000 euroa Haitiin perustettavalle koululle.  Keke-tiimi oli reippaana mukana tässäkin projektissa.

Ajatus keke-ryhmän perustamisesta lähti vuonna 2010, kun kestävää kehitystä haluttiin jalkauttaa paremmin lukioon. Tällä hetkellä tehokas ryhmä koostuu kahdeksasta oppilaasta ja neljästä opettajasta. Kaikki Lohjan Yhteislyseon lukion oppilaat saavat osallistua keke-toimintaan ja lukio suosittelee keke-työskentelymallia myös muihin lukioihin kautta maan. Mainio työskentelymalli perustuu Okka-säätiön ohjeisiin keke-toiminnan järjestämiseksi.​​​

Kun keke-ryhmältä kysyttiin heidän suhdettaan Itämereen, vastaus tuli reippaasti. Keke-ryhmän nuoret kommentoivat, että on tärkeää pitää huolta Itämerestä ja että Itämeren tilaan on mahdollisuus vaikuttaa. Koska Itämeri on lähellä, on suhde mereen on syvä.  Keke-ryhmän Itämeri-tietous oli myös erittäin hyvällä pohjalla. He tiesivät muun muassa, että Itämeri on hyvin matala, ja että esimerkiksi maatalous kuormittaa merta, kun rehevöittäviä ravinteita päätyy mereen. BSAG:n iloksi keke-tiimiläiset kertoivat, että heti kun he kuulivat mahdollisuudesta järjestää päivätyökeräys Itämerelle, ajatuksesta innostuttiin.

Kiitos Lohjan Yhteislyseon lukion oppilaille ja opettajille panostuksesta Itämeri-työhön!

lohjan yhteislyseon lukio
Kuvassa Lohjan Yhteislyseon lukion keke-tiimin oppilaita vastaanottamassa Fazerin yllätyspalkintoa. Vasemmalta oikealle oppillaat: Lilja Löfqvist​​​, Jasmin Norrby, Sohvi Suominen, Tekla Helminen sekä opettajat Salla Laulaja, Riikka Anttonen ja Päivi Hovi.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml