Siirry pääsisältöön

Maankuivatus- ja vesiensuojeluseminaari keräsi Suitian linnan täyteen

Uutinen

Salaojituksen Tukisäätiön ja Salaojayhdistyksen yhdessä Baltic Sea Action Groupin kanssa järjestämä Maankuivatus- ja vesiensuojeluseminaari toi salaojituksen merkityksestä kiinnostuneet yhteen 26.5 . Seminaari pidettii historiallisissa maisemissa Suitian linnassa Siuntiossa ja seminaariin osallistui kaiken kaikkiaan yli 80 osallistujaa. Seminaari oli osa Salaojituksen Tukisäätiön Itämeri-sitoumusta. Sitoumuksessaan Salaojituksen Tukisäätiö sitoutui rakentamaan tietopankin Salaojitukseen liittyvästä tieteellisestä tutkimuksesta sekä järjestämään seminaareja ja tapahtumia kestävään vesitalouteen liittyen. Salaojitustietopankki julkaistiin seminaarin yhteydessä.

Seminaarissa kuultiin esityksiä ja keskusteltiin keinoista, joilla voitaisiin vähentää pelloilta huuhtoutuvien ravinteiden määrää vaarantamatta maan hyvää kuivatusta. Tapahtumassa olivat puhujina Jaana Husu-Kallio MMM, Ilka Herlin BSAG, Anton Keto SYKE, Liisa Pietola MTK, Markku Puustinen SYKE, Helena Äijö Salaojayhdistys sekä Jaana Uusi-Kämppä LUKE. Esitysten aihealueet käsittelivät laajasti maankuivatusta- ja vesiensuojelua aina käytännön toimista, tieteelliseen tutkimukseen, yritystoimintaan ja polittisiin ohjauskeinoihin asti.

Salaojituksen Tukisäätiö teki Itämeri-sitoumuksensa BSAG:lle viime vuoden lokakuussa ja vain noin puolivuotta myöhemmin salaojituksen tutkimustietopankki oli valmis. Tietopankki julkaistiin Maankuivatus- ja vesiensuojeluseminaarissa 26.5. Tietopankki perustettiin helpottamaan maankuivatukseen ja salaojitukseen liittyvien tutkimusten löytämistä. Tähän mennessä tietopankkiin tallennettu erityisesti Salaojituksen Tukisäätiön tukemia tutkimuksia ja tutkimushankkeita. Tietopankkia täydennetään jatkuvasti myös muiden tahojen rahoittamilla salaojitukseen ja maankuivatuksen ympäristön suojeluun liittyvillä tutkimuksilla mahdollisimman kattavaksi.

Linkki tutkimustietopankkiin löytyy tästä:  http://www.tukisaatio.fi/tietopankki/

Seminaarin esitykset voi käydä katsomassa tästä: https://www.youtube.com/channel/UC6LCGtQMmXOkWoYOuuCnPYA

Esitysten materiaalit löydät täältä: http://www.tukisaatio.fi/ajankohtaista/2016/06/06/maankuivatus-ja-vesiensuojelu-seminaari-26-5-2016-suitian-linnassa/

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml