Siirry pääsisältöön

Metropolian sitoumus etenee

Uutinen

Metropolia ammattikorkeakoulun Itämeri-sitoumuksena on järjestää vuosittain kurssi, jossa innovoidaan Itämeren hyväksi. ’Tuhat ideaa Itämerelle´ -kurssi järjestettiin neljättä kertaa. Innovaatiokurssi on siitä erityinen, että se antaa oppilasryhmille vapauden valita haluamansa näkökulma Itämerta koskeviin ongelmiin ja pyrkiä ratkomaan niitä.

Opiskelijoilla on kurssilla käytössään erilaisia resursseja, kuten esimerkiksi, laboratorio sekä ohjaavia opettajia. Lisäksi oppilasryhmät ovat usein monitieteisiä, sillä opiskelijat tulevat eri oppiainetaustoista mukaan lukien ympäristö- ja tietotekniikan, markkinoinnin sekä mediatekniikan opinnot. Tämä luo uusia yhteistyömuotoja tiedekuntien välille.

Tänä vuonna opiskelijat tarkastelivat muun muassa levien hallintaa sinisimpukoiden avulla, piilevän kasvun lisäämistä haitallisemman sinilevän kustannuksella sekä ultraäänen käyttöä leväkasvustojen poistamiseksi.

Yksi ryhmistä järjesti tilaisuuden tietoisuuden lisäämiseksi Itämeren ongelmista opiskelijoiden keskuudessa, mihin osallistui lähes 200 henkilöä. Ryhmä rakensi myös aiheesta verkkosivun, joka antaa lisätietoa Itämeren ongelmista ja teki QR-koodeja ihmisten tuomiseksi verkkosivuille. Yhteenvetona ryhmä totesi, että monet ihmiset eivät tunteneet Itämeren ongelmia, jonka lisäksi kurssi sai hyvää mainostusta omistautuneiden osallistujien saamiseksi mukaan myös ensi vuonna.​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml