Siirry pääsisältöön

MTK:n ja venäläisen Akkorin sitoumus eteni maataloustoimijoiden tietovaihtopäivässä 27.2.

Uutinen

27.2.2015 järjestettiin Helsingin yliopistossa Viikissä suomalais-venäläinen tietovaihtopäivä ympäristöystävällisestä maataloudesta ja sen edistämisestä.

MTK (maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto) sekä venäläinen maataloustuottajienyhdistys Akkor tekivät julkisen Itämeri-sitoumuksen BSAG:lle Pietarin Itämeri foorumissa huhtikuussa 2013. Sitoumuksessa sovitaan tiedon ja kokemusten vaihdosta ympäristöystävällisen maatalouden edistämiseksi ja korostetaan erityisesti teknologisia ratkaisuja ravinteiden ja lannan hyödyntämiseksi.

Helsingin yliopiston Maatalous- ja metsätieteellisessä tiedekunnassa 27.2. järjestettyyn tietovaihtopäivään osallistui MTK:n ja Akkorin edustajien lisäksi tutkijoita ja opiskelijoita kummastakin maasta.

Seminaarissa kuultiin mm. miten hallinnon tasolla kummassakin maassa on pyritty edistämään maatalouden vesiensuojelua ja saatiin käytännön esimerkkejä viljelijäpuheenvuoroissa. Tutkimuksen mahdollisuuksista tehostaa ravinteiden käyttöä puhuivat professorit Sergui P. Melnikov ja Vladislav Minin Pietarin maatalousyliopistosta ja professorit Laura Alakukku ja Kari Hyytiäinen Helsingin Yliopistosta.

Ensimmäinen vaihe sitoumusta toteutettiin huhtikuussa 2014, jolloin vastaava seminaari ja keskustelu järjestettiin Pietarin maatalousyliopistossa (Pushkin). Hyvin alkanutta tietovaihtoa jatketaan myös tulevaisuudessa.​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml