Siirry pääsisältöön

Muuttopalvelu Niemen Oilbusters-kontti tositoimiin

Uutinen

oilbusters kontti

Baltic Sea Action Summit (BSAS) -huippukokoukseen helmikuussa 2010 tehdyt Itämeri-sitoumukset edistyvät hyvää vauhtia. Muuttopalvelu Niemi sitoutui luovuttamaan WWF:n ja Pelastuslaitosten käyttöön vuosittain yhden jalkalavakontin 2010-2012 välisenä aikana. Niemen ”Oilbusters”-kontti oli ensimmäistä kertaa mukana tositoimissa lokakuun alussa Porvoossa kun WWF ja Itä-Uudenmaan pelastuslaitos järjestivät lintujen puhdistamiseen liittyvän koulutus- ja harjoitustilaisuuden öljyntorjuntavapaaehtoisille.

– Oilbusters-kontti on aina lähtövalmiina Helsingin toimipisteessämme.

Olemme muokanneet peruskonttia uutta käyttöään varten. Kontti muun muassa sähköistettiin ja siihen lisättiin kulkuovi ja ilmastointiaukot, kertoo projektipäällikkö Jussi Hytönen Muuttopalvelu Niemistä.

Konttiin on myös teetetty kahdet portaat esteetöntä kulkua varten. Huonekaluliike Isku on lahjoittanut konttiin tarvittavat kalusteet.

– Nyt tarvitsemme lisää lahjoituksia öljyntorjuntavarusteita varten. Esimerkiksi kaksi isoa telttaa työ- ja taukotiloiksi, suojahaalareita ja -välineitä, harjoja ja lapioita tarvittaisiin. Tällaisten panosten kautta moni taho voi käytännön tasolla edistää Suomen öljyntorjuntakapasiteettia, toteaa johtaja Esa Niemi.

Tarkoitus on, että Oilbusters-kontissa varastoidaan WWF:n vapaaehtoisille tarkoitettua öljyntorjuntavälineistöä. Niemen BSAS-sitoumukseen kuuluu konttien lisäksi niiden kuljetus onnettomuus- tai harjoituspaikoille sekä pelastusleirin pystyttäminen ja purkaminen. Sitoumus on merkittävä edistysaskel Suomen öljyntorjuntajärjestelmässä, ja se on otettu innolla vastaan niin WWF:ssä kuin Pelastuslaitoksissakin.

– Tämä erittäin konkreettinen ja hyvin hoidettu sitoumus on oiva esimerkki siitä miten yhteistyöllä julkisen ja yksityisen sekä kolmannen sektorin välillä voi auttaa Itämerta, BSAG:n asiamies Mathias Bergman toteaa.

– Kehotamme muitakin yrityksiä mukaan Itämerityöhön lahjoittamalla tarvittavaa välineistöä Niemi Oilbusters-konttiin. Tämä konsepti on mainio öljyntorjunnan ”pakettiratkaisu”, johon moni taho voi osallistua myös pienellä panoksella. Yhteenlaskettuna paketti on tehokas lisäys öljyntorjuntakapasiteettiin, Mathias Bergman toteaa tyytyväisenä.

Niemen BSAS-sitoumus: www.bsas.fi/commitments/all-commitments/effective-logistics-of-oil-combat-equipment-with-muuttopalvelu-niemi-oy

WWF:n öljyntorjuntatoiminnasta: http://www.wwf.fi/ymparisto/meret_sisavedet/oljyntorjuntajoukot/

Pienestä koostaan huolimatta Itämeri on maailman liikennöidyin meri: merellä kulkee joka hetki noin 2000 kaupallista alusta. Itämerellä kulkevista aluksista noin neljännes kuljettaa öljyä tai muita kemikaaleja. Yksinomaan Suomenlahden satamien kautta kuljetetaan öljyä noin 150 miljoonaa tonnia vuodessa. Onnettomuusriskiä nostavat vilkkaan liikenteen lisäksi kapeat salmet ja väylät, vaikeasti navigoitavat saaristoalueet sekä jää- ja säätilanteet.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml