Siirry pääsisältöön

Osakekirjahuutokauppa Itämeren hyväksi avattu

Uutinen

Baltic Sea Action Group (BSAG) ja Osakekirja.fi ovat haastaneet suomalaisia yhtiöitä lahjoittamaan mitätöityjä osakekirjojaan huutokaupattavaksi. Myyntituotto kohdennetaan lyhentämättömänä Itämerityön hyväksi BSAG:n kautta.

Huutokauppa on avattu www.osakekirja.fi ja on auki 5.6.2011 klo 20.00 saakka. Kyseessä on Suomen suurin koskaan järjestetty osakekirjahuutokauppa 281 kohteella. Huutokaupassa on mukana erittäin mielenkiintoisia osakekirjoja, m.m. ministeri T M Kivimäen omistama Paraisten Kalkkivuori Oy:n osakekirja, John Nurmisen omistama Uudenkaupungin Laiva-osakeyhtiön osakekirja, vuonna 1874 perustetun Åbo Kakelfabriks Ab:n osakekirjoja sekä Ålandsbankenin perustamisosakeannista merkitty osakekirja vuodelta 1919. Huutokauppa on todella hieno tilaisuus osakekirjakeräilijöille kartuttaa kokoelmaa Itämerta auttamalla. Kaikkien kohteiden lähtöhinta on 1 euro.

Osakekirjojen keräily on samanlainen harrastus kuin vaikkapa postimerkkien tai rahojen kerääminen. Suomessa harrastus on selvässä kasvussa.

Osakekirjoja ovat lahjoittaneet Kemira Oyj, Ålandsbanken Oyj, Etelä-Karjalan KTK Oy, Finnair Oyj, Osakekirja.fi, Visio Varainhoito Oy ja Cargotec Oyj.

Yhteydenotot:
Osakekirjoihin liittyen Osakekirja.fi 
Janne Pietikäinen, +358 40 521 2121, janne.pietikainen@osakekirja.fi
Baltic Sea Action Group
Anna Kotsalo-Mustonen, + 358 500 200 480, anna.kotsalo-mustonen@bsag.fi

Osakekirja.fi on tarjonnut tietoja osakekirjoihin liittyen vuodesta 2003. Osakekirjakeräily on Suomessa kasvussa oleva harrastus.

Baltic Sea Action Group (BSAG) on puolueeton säätiö, joka toimii ketterästi Itämeren pelastamiseksi tarkkaan kohdennetuilla hankkeilla. BSAG:n työ perustuu Itämeren suojelukomission HELCOM:in suunnitelmaan (Baltic Sea Action Plan). Helmikuussa 2010 BSAG järjesti yhdessä Tasavallan presidentin ja pääministerin kanssa Baltic Sea Action Summitin (BSAS) Helsingissä. Itämeren maiden päämiehet sekä yli 140 yritystä tai tahoa sitoutui konkreettiseen työhön Itämeren hyväksi. Tällä hetkellä sitoumuksia on jo yli 170. 

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml