Siirry pääsisältöön

Pellonpiennarpäivä Lemussa: ruokoa rehevöityneiltä rannoilta peltomaata parantamaan

Uutinen

Rehevöitymisestä johtuva rantojen ruovikoituminen on ongelma eri puolilla Suomea. Ruokopelto-hankkeessa tutkitaan ja edistetään järviruo’on hyötyökäyttöä esimerkiksi maanparannusaineena ja viherlannoitteena. Samalla pystytään paikallisesti puuttumaan vesistöjen rehevöitymiseen ja lisäämään luonnon monimuotoisuutta.

18.10.2016 Lemussa Luodon tilalla esiteltiin, miten ruokosilppua levitettiin peltoon parantamaan maaperän rakennetta. Läheltä niitetty ruoko on samalla pois vesistöä rasittamasta. Pellonpiennarpäivään oli löytänyt paikalle kolmenkymmenen hengen yleisö ja levitysnäytöksen ohella maaperätutkija Janne Heikkinen havainnollisti maanparanustoimien vaikutusta peltoon. Myös ruokoa lisäämällä haetaan maanrakenteen parantamista ja vedenpidätyskykyä.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Baltic Sea Action Groupin yhteisessä Ruokopelto-hankkeessa on
haetaan kokeiluilla ja maaperäanalyyseillä tietoa ruo´on käytön vaikutuksista ja etsitään esimerkkeinä toimivia paikallisia ratkaisuja.

Lue lisää pellorpiennarpäivästä ja Ruokopelto-hankkeesta: http://www.jarki.fi/sites/default/files/ruokopelto18.10.2016lemussa.pdf

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml