Siirry pääsisältöön

Pintapelastajat uivat Tallinnasta Helsinkiin Itämeren hyväksi

Uutinen
Pintapelastavat uivat Tallinnasta Helsinkiin 1. heinäkuuta
Pintapelastajat näkevät työssään Itämeren tilan omakohtaisesti ja päättivät tempaista puhtaamman meren puolesta. Viestiuinti kesälläkin viileässä Itämeressä Tallinnasta Helsinkiin kerää huomiota ja varoja Itämerelle.
Euroopan pintapelastajat ry (EuroRSA ry) järjestää 1. heinäkuuta Save the Baltic Sea Swim –tapahtuman, jossa pintapelastajat Euroopan eri maista uivat viestijoukkueena Tallinnasta Helsinkiin. Myrskyn sattuessa uintia siirretään. Tapahtuman tarkoituksena on kerätä varoja Baltic Sea Action Groupin työhön rehevöitymisen, vaarallisten aineiden ja merenkulun ongelmien ratkaisemiseksi.
Kovakuntoinen uintitiimi koostuu 12 uimarista seitsemästä eri maasta. Matkaa Suomenlahden yli kertyy noin 100 kilometriä, ja se uidaan viestinä puolen tunnin vuoroissa. Urakka kestää arviolta 40 tuntia. ”Puolen tunnin uintivuoro kerrallaan on turvallisuuskysymys, sillä avomeressä uiminen on äärimmäisen raskasta ja meren tila voi olla arvaamaton. Veden lämpötila on kesälläkin arvoitus”, toteaa Sami Ollila EuroRSA ry:sta.
Kesäisen uroteon tarkoituksena on tukea Itämeren hyväksi tehtävää työtä. ”Baltic Sea Action Groupin tukeminen on luontevaa, sillä BSAG tekee laaja-alaista ja kansainvälistä työtä Itämeren pelastamiseksi. Pintapelastajat ympäri maailman kokevat merien ekologisen tilan muutokset ensimmäisenä ja saimme nopeasti kerättyä kansainvälisen joukon pintapelastajia, jotka haluavat osallistua Itämeritempaukseen”, Ollila kertoo.
Myös Suomessa pintapelastajat ja helikopterimiehistöt kohtaavat työssään Itämeren ongelmat. Pintapelastajat ja helikopterimiehistöt hoitavat kopterikuvaukset esimerkiksi tutkimuskäyttöön ja leväseurantaa varten ja ottavattarvittaessa myös näytteitä. Lisäksi he ovat usein ensimmäisenä toteamassa öljypäästöjen vakavuuden. ”Myös harrastusten, kuten avomeriuinnin, sukelluksen tai surffauksen puolesta olemme meren kanssa tekemisissä jatkuvasti. Joten meren hyvinvointi on meille monin tavoin tärkeää”, Ollila lisää.
Tapahtumaan valmistautumista seurataan Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/SaveTheBalticSeaSwim2013 .
Kaikki voivat osallistua joukkueen kannustamiseen ja BSAG:n Itämeri-työn tukemiseen. Save the Baltic Sea Swim-kampanjasivut on avattu osoitteessa https://www.bsag.fi/fi/lahjoita/Pages/Save-the-Baltic-Sea-Swim.aspx.

Lisätietoja:

Sami Ollila, EuroRSA ry, 0505220830, sami.ollila@kolumbus.fi
Pieta Jarva, tiedottaja, Baltic Sea Action Group, 050 338 1096, pieta.jarva@bsag.fi
Samuli Tarvainen, varainhankinnan koordinaattori, 040 772 2570 samuli.tarvainen@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml