Siirry pääsisältöön

SET Petrochemicalsin sitoumus toteutettiin onnistuneesti. Venäjä tilasi arktisiin oloihin tarkoitetun öljyntorjunta-aluksen.

Uutinen

SET Group/SET Petrochemicals Ltd toteutti onnistuneesti ja vei päätökseen Baltic Sea Action Summit 2010 yhteydessä tekemnsä Itämeri-sitoumuksen. Sitoumuksen aiheena oli konsultoida Venäjän öljyteollisuutta ja öljynkuljetusverkostoa. Osittain konsultaatioiden perusteella Venäjän liikenneministeriö tilasi monitoimipelastusaluksen, joka on erityisesti suunniteltu arktisiin olosuhteisiin.

Jäätä murtava pelastusalus edustaa uutta öljyntorjuntateknologiaa: alus pystyy operoimaan myös sivuttain, paksussa jäässä lisäksi sen edistynyt öljynkeräysjärjestelmä toimii myös isossa aallokossa.

Aluksen rakentaa telakkayhtiö Arctech Helsinki Shipyard yhdessä Kaliningradissa sijaitsevanYantar Shipyardin kanssa. Tilauksen arvo on noin 76 miljoonaa euroa. Projekti käynnistyy välittömästi ja alus on luovutusvalmis joulukuussa 2013.

Öljyntorjunta Itämeren jääolosuhteissa on vaikeaa. Öljyntorjuntavalmiuden vahvistaminen jäänmurtamiseen soveltuvalla pelastusaluksella on huomattava askel öljynkuljetusten riskien vähentämiseksi.​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml