Siirry pääsisältöön

Sinebrychoff sitoutuu ravinnevalumien vähentämiseen ja hiilidioksin talteenottoon tuotannossaan

Uutinen

Sinebrychoff, Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitusjuomien valmistaja, on tehnyt Itämeri-sitoumuksen ohranviljelyn ravinnevalumien minimoimiseksi.

Mallasohran ravinnekuormaa Itämerelle vähennetään nykyistä auditointijärjestelmää kehittämällä ja auttamalla viljelijöitä entisestään parantamaan menetelmiään. Auditointijärjestelmässä keskitytään muun muassa viljelymaan parannustoimenpiteisiin, viljelykiertoon sekä tarpeen mukaan tarkennettuun lannoitukseen.

Sinebrychoff sitoutuu lisäksi kehittämään Keravan tuotantolaitoksensa toimintaa entisestään vähentämällä käytetyn veden määrää per tuotantolitra, kierrättämällä ja käyttämällä tuotannosta syntyvää hiilidioksidia ja kehittämällä laitteistojen pesumenetelmiään.

Sinebrychoffin tuotanto on pitkälti riippuvainen luonnosta saatavista raaka-aineista: Päijänne-tunnelin vedestä ja suomalaisesta ohramaltaasta.

”Sinebrychoff arvostaa terveen ja puhtaan luonnon sekä veden merkitystä ja on sitoutunut kehittää mallasohrahankintaansa ja sen tuotantoa tavalla, mikä parantaa Itämeren ekologista tasapainoa”, sanoo tuotantojohtaja Bo Ranta.

Sinebrychoffin sitoumuksen toteuttamisen kestoksi on arvioitu viittä vuotta, joiden aikana yhtiö myös tukee BSAG:n Itämeri-työtä 15 000 eurolla/ vuosi.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml