Siirry pääsisältöön

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen muisti BSAGia pitämissään puheissa Latviassa

Uutinen

Tarja Halosen puhe Latvian presidentin Valdis Zatlersin isännöimällä illallisilla 7.6.2010

Tiivistyvä Itämeri-yhteistyö tarjoaa uusia mahdollisuuksia kaikille sen rantavaltioille. Euroopan unionin Itämeri-strategia auttaa suuntaamaan voimavaroja Itämeren alueelle ympäristönsuojelussa, liikenne- ja kauppahankkeissa sekä rajat ylittävän rikollisuuden torjunnassa.

Itämeren ympäristön huolestuttava tila asettaa velvoitteita kaikille rantavaltioille. Kutsuin viime helmikuussa Helsinkiin – yhdessä pääministeri Matti Vanhasen ja Baltic Sea Action Groupin kanssa – huippukokouksen yhteisen meremme pelastamiseksi. Kokouksen tulokset olivat rohkaisevat. Helsingissä tehtiin yli150 merkittävää sitoumusta. Haluan kiittää teitä, herra presidentti, Latvian puolesta tekemästänne sitoumuksesta vesistöjen ravinnekuormituksen vähentämiseksi.

Tarja Halosen puhe suomalais-latvialaisessa yritysseminaarissa Riiassa 7.6.2010

Itämeren talousalueella asuu yhteensä noin 100 miljoonaa ihmistä. Yhteistyön lisääminen rantavaltioiden välillä on meille kaikille mahdollisuus, johon on tartuttava. EU:n Itämeri-strategia antaa uusia välineitä yhteydenpitoon ja myös talousyhteistyöhön alueemme kaikkien maiden kesken.

Samalla meidän on pidettävä aikaisempaa parempaa huolta Itämeren ja sen ympäristön suojelemisesta. Helsingissä helmikuussa järjestetyssä huippukokouksessa kaikki Itämeren rantavaltiot ja myös monet yritykset ja ihmiset tekivät merkittäviä sitoumuksia yhteisen meremme hyväksi. Niiden toteutumista voi seurata Baltic Sea Action Groupin verkkosivuilta. Toivon, että kaikki täällä olevat liittyvät yhteistyöhön tämän tärkeän asian puolesta.​​​​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml