Siirry pääsisältöön

TIEDOTE: Prinsessa Victorian koulu mukaan Itämeri-talkoisiin

Uutinen
Kruunuprinsessa Victoria
Kruununprinsessa Victoria ilahtui yritysten ja kansalaisjärjestöjen yhteistyöstä
(Kuva: Kari Vainio)

Baltic Sea Action Group (BSAG) järjesti tänään kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin Turun vierailun yhteydessä lämminhenkisen Baltic Sea Living Room -tilaisuuden. Kruununperijäparin lisäksi läsnä oli joukko Itämeren eteen työtä tekeviä tahoja yrityksistä kansalaisjärjestöihin.

Kruununprinsessa Victoria yllättyi iloisesti BSAG:n Itämeri-tilaisuudessa; yksi esitellyistä käytännön sitoumuksista oli hänen entiseltä koulultaan Enskilda Gymnasietilta. Tukholmalaiskoulun rehtori Karin Franzén Bohman esitteli koulunsa suunnitelmat Itämeren hyväksi. Sitoumus on yhteinen helsinkiläisen Munkkiniemen yhteiskoulun ja kööpenhaminalaisen Ingrid Jespersen Gymnasiumin kanssa. Kruununprinsessa ilahtui kuullessaan, että koulut ottavat Itämeri-näkökulman esiin eri aineissa läpi opintosuunnitelman. Koulut myös järjestävät yhteisiä tiedeprojekteja Itämeren ongelmista ja pitävät kerran vuodessa Itämeri-teemapäivän, jolloin oppilaat ja opettajat jalkautuvat siivoamaan rantoja ja kuulemaan asiantuntijoita Itämeren tilasta.

”Olemme hyvin tyytyväisiä, että Kruununprinsessa Victoria ja Prinssi Daniel ovat mukana pitämässä Itämeren kriittistä tilaa esillä. Tässä tilaisuudessa näimme taas, että jokaisella koululaisesta yritysjohtajaan ja aina prinsessaan asti on mahdollisuus vaikuttaa Itämeren tilaan” iloitsee BSAG:n asiamies Mathias Bergman. ”Esimerkiksi viestintätoimisto Eurofacts tekee ensi arvoisen tärkeää työtä auttamalla meitä seuraavan Baltic Sea Action Summit huippukokouksen järjestämisessä Pietariin. He auttavat Itämerta lahjoittamalla omaa osaamistaan, Venäjän erikoistuntemustaan.”

Tilaisuuden lopuksi kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saivat ”Guardian of the Baltic Sea” –korut. Korut ovat kahden nuoren naisen ideoimat ja suunnittelemat, kierrätetystä hopeasta käsintehdyt kaulakoru ja kalvosinnapit. Sisustussuunnittelijoina työskentelevät Heini Lehto ja Noora Kunttu halusivat tehdä jotain konkreettista Itämeren hyväksi. ”Olemme intohimoisia sukeltajia ja kuultuamme BSAG:n toiminnasta, halusimme lahjoittaa 100 000 euroa säätiölle toimiin Itämeren hyväksi. Ensin ne rahat oli vain kerättävä. Nyt runsas vuosi idean keksimisen jälkeen puolet summasta on jo lahjoitettu.” kertoo Noora Kunttu. Kruununprinsessa Victoria ja Prinssi Daniel ilahtuivat korusta silminnähden. Prinssi Daniel otti kalvosinnapit jopa heti käyttöönsä. Kruununprinsessa Victoria on ilmoittanut, että Itämeren tilan parantaminen on yksi keskeisistä teemoista hänen työssään.

Lisätietoja:

Mathias Bergman, asiamies, +358 50 380 7155, mathias.bergman@bsag.fi
Anna Kotsalo-Mustonen, kehitysjohtaja, perustajajäsen, +358 500 200 480, anna.kotsalo-mustonen@bsag.fi
Pieta Jarva, viestintävastaava, +358 50 338 1096, pieta.jarva@bsag.fi
www.bsag.fi

Baltic Sea Action Group (BSAG)
Työnantajana Itämeri

Baltic Sea Action Group (BSAG) on osa Elävä Itämeri säätiötä. BSAG toimii ketterästi Itämeren pelastamiseksi tarkkaan kohdennetuilla hankkeilla. Rakentava yhteistyö eri viranomaisten ja yksityisen sektorin kanssa tukeutuu tutkijoiden ja asiantuntijoiden näkemykseen. Työ toteuttaa Itämeren suojelukomission HELCOM:in suunnitelmaa (Baltic Sea Action Plan). Kohteena ovat maatalouden, merenkulun ja vaarallisten aineiden haitat.

Työn levittämiseksi kaikkiin Itämeren maihin BSAG järjesti yhdessä Tasavallan presidentin ja pääministerin kanssa Baltic Sea Action Summitin (BSAS) Helsingissä helmikuussa 2010. Julkilausumien sijaan tässä huippukokouksessa Itämeren maiden päämiehet sekä yli 140 yritystä tai tahoa sitoutuivat konkreettiseen työhön Itämeren hyväksi. Prosessi jatkuu ja tehtyjä sitoumuksia lunastetaan parhaillaan. Osa sitoumuksista liittyy suoraan BSAG:n strategisiin projekteihin ja osa on omia itsenäisiä projekteja. BSAG jatkaa uusien sitoumusten työstämistä ja seuraa jo tehtyjen sitoumusten toteuttamista. Seuraava Baltic Sea Action Summit pidetään Pietarissa 2012.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml