Siirry pääsisältöön

TIEDOTE: Sinebrychoffilta Itämeri-ystävällinen olut

Uutinen
Suomen suosituin Jouluolut on tänä vuonna Itämeri-ystävällinen olut. Jouluoluen viljelijä valittiin tänäkin vuonna Viking Maltin auditoimista mallasohran sopimusviljelytiloista ja mallasohran matkan voi jäljittää Jouluoluessa pellolta itse valmiiseen tuotteeseen.  Tila-auditoinneilla varmistetaan ketjun tuoteturvallisuus ja edistetään hyviä viljelykäytäntöjä, joilla voidaan vähentää ympäristökuormitusta ja suojella vesistöjä. Sinebrychoff on sitoutunut Itämeren hyvinvointiin ja allekirjoittanut Itämeri-sitoumuksen. 
Sinebrychoffin oluen tuotanto on riippuvainen luonnosta saatavista raaka-aineista: puhtaasta vedestä ja suomalaisesta ohramaltaasta. Itämeren hyvinvointiin Sinebrychoff on kiinnittänyt erityisesti huomiota Itämeri-sitoumuksen myötä. Vuodesta 2014 Sinebrychoff on tehnyt yhteistyötä Baltic Sea Action Groupin (BSAG) kanssa käyttääkseen omaa osaamistaan Itämeren tilan parantamiseen.
”Sitoumuksemme koskee vedenkäytön tehokkuuden kehittämistä, oluen valmistuksessa syntyvän hiilidioksidin talteenottoa sekä Itämeri-näkökulman ottamista mukaan tila-auditointeihin, jotka toteuttaa niin ikään Itämeri-sitoumuksen tehnyt mallastoimittajamme Viking Malt” kertoo Sinebrychoffin pääpanimomestari Tapio Kangas-Heiska.
Jouluolutta pannaan syksyllä jo 30. kerran, ja oluen mallasohran voi jo 9. kertaa jäljittää nimetylle tilalle. Syksyllä pantavan oluen Harbinger-mallasohra on kasvanut Juha-Pekka Honkasaaren tilalla Katinalan kylässä, Hattulassa. Honkasaaren tilan ohra täytti auditoinneissa kaikki Sinebrychoffin yhdessä BSAG:n ja Viking Maltin kanssa asettamat vaatimukset.
”Lisäksi Itämeri-ystävällistä olutta varten tarkastetut ravinnetaseet olivat hyvät, viljelyssä on kerääjäkasveja ja tulvaherkille lohkoille on perustettu suojavyöhykkeet. Kasvukunnon parantuessa ja ylimääräisten ravinteiden käyttötarpeen pienentyessä voittavat sekä viljelijä että Itämeri,” kertoo projektikoordinaattori Kaisa Riiko BSAG:sta.
”Olut on ekologinen tuote ja arvostan sitä, että Sinebrychoff haluaa nostaa esiin oluen koko tuotantoketjun. Maassamme on yli 1000 mallasohran viljelijää. Viljelijöiden tavoitteena on tuottaa entistä laadukkaampaa ohraa mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen, mikä on tärkeää viljelyn jatkuvuuden kannalta. Suomessa tuotetun mallasohran korkea laatu takaa sen, että saamme jatkossakin suomalaisesta ohrasta suomessa valmistettua olutta”, Juha-Pekka Honkasaari toteaa.
”Mallasohran laatuvaatimukset ovat korkeat. Huolimatta viime vuoden sateisesta ja kylmästä alkukesästä, Katinalan mallasohra oli laadultaan korkealuokkaista. Mallasohrasadossa proteiinit olivat toivotulla tasolla sekä itävyys hyvä”, kertoo Viking Maltin viljan hankintapäällikkö Sanna Kivelä.​
Lisätiedot:
Viestintäpäällikkö Laura Hinkkanen, Sinebrychoff, 050 397 3810, laura.hinkkanen@sff.fi
Sinebrychoffin tiedote: http://news.cision.com/fi/sinebrychoff/r/sinebrychoffilta-itameri-ystavallinen-olut,c9950362​
​​​​Viking Malt Oy on Pohjoismaiden suurin maltaiden valmistaja, joka myy tuotteitaan maailmanlaaj​​uisesti panimo- ja juomateollisuudelle. Tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa ja Liettuassa. Viking Malt on osa suomalaista Polttimo-konsernia, toisena omistajana ruotsalainen Lantmännen Group. www.vikingmalt.com

196-vuotias Sinebrychoff on Suomen johtava oluiden, siidereiden sekä virvoitus- ja energiajuomien valmistaja, joka tarjoaa myös kattavan valikoiman kansainvälisiä oluita ja yhteistyökumppaniensa kautta laajan valikoiman muita alkoholijuomia. Sinebrychoff aloitti panimotoiminnan 1819 ja on tänään Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys. Sinebrychoff on The Coca-Cola Companyn lisenssiyhteistyökumppani Suomessa ja osa kansainvälistä Carlsberg-konsernia.
www.sinebrychoff.fi — www.facebook.com/Sinebrychoff1819 — Twitter: @Sinebrychoff — YouTube: Sinebrychoff1819 — www.facebook.com/olutjaruoka — www.kohtuullisesti.fi

Baltic Sea Action Group
, BSAG  (2008) on sitoutumaton säätiö, joka tekee työtä Itämeren ekologisen tilan parantamiseksi tuomalla yhteen kulloinkin tarvittavia, vaikutusvaltaisia tahoja – yrityksiä, tutkijoita ja poliittisia päättäjiä. Säätiön kunnianhimoisella agendalla on muun muassa Itämeren alueen ruoantuotannon ravinnepäästöjen minimointi, jätevesien ravinnepäästöjen kierrättäminen ja vaarallisten aineiden riskien vähentäminen. www.bsag.fi   

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml