Siirry pääsisältöön

Uusi BSAG:n sitoumusraportti: 188 toteutunutta sitoumusta

Uutinen

Sitoumusten edistymisestä on valmistunut uusi analyysi. BSAG on yhteydessä sitoumusten tekijöiden kanssa ja seuraa sitoumusten edistymistä tasaiseen tahtiin. Uusimmassa raportissa tarkastellaan kaikkien tehtyjen sitoumusten kokonaistilannetta vuoden 2016 helmikuun kymmenenteen päivään mennessä.

 

Kaikkiaan sitoumuksia on vuodesta 2009 alkaen kerätty yhteensä 282, Itämeren ympärysvaltioiden sitoumukset poisluettuina. Tämän laskentakauden loppuun mennessä 188 sitoumusta on valmistunut. Aktiivisia, käynnissä olevia sitoumuksia on tällä hetkellä 70. Kaksikymmentäneljä sitoumusta on jäänyt toteuttamatta esimerkiksi rahoitukseen tai yhteistyökumppanien löytämiseen liittyvien ongelmien takia.

 

BSAG:n muutaman vuoden ajan painottama ravinteiden kierrätys näkyy myös vuoden 2015 sitoumusten painopisteissä. Yli 80 % tällä laskentakaudella tehdyistä sitoumuksista keskittyy ravinteiden kestävään käyttöön ja ravinteiden kierrättämisen. Keskittymällä ravinteiden kestävään käyttöön ja kierrätykseen BSAG tähtää Itämeren ulkoisen ravinnekuorman vähenemiseen. Tarkoituksena on estää ravinnevuotoja Itämereen ja kierrättää vesistöissä haittaa aiheuttavat ravinteet takaisin hyötykäyttöön.

 

Sitoumuksia ovat tehneet yksityiset, julkiset ja kolmannen sektorin organisaatiot sekä yksittäiset ihmiset. Suurin ryhmä sitoumuksentekijöiden joukossa ovat yksityiset yritykset, vaikka sitoumuksia ovat tehneet mm. julkishallinto, koulut, tutkimuslaitokset ja säätiöt. BSAG on fasilitoinut kaksi Itämerihuippukokousta ja niiden myötä kaikki 11 Itämeren ympärysvaltiota ovat tehneet omat sitoumuksensa.

 

Commitment Overview Report 2016.pdf

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml