Siirry pääsisältöön

Viking Malt sitoutuu vähentämään mallasohran viljelystä aiheutuvia ravinnepäästöjä

Uutinen

Viking Malt on edistyksellinen viljaa jalostava yritys joka toimittaa mallasta ja muita raaka-ainesovelluksia panimoille ja viskitislaamoille paitsi Itämeren alueella myös maailmanlaajuisesti

Viking Maltilla on ajanmukaiset mallastamot Suomessa, Liettuassa ja Ruotsissa.

Viking Malt on sitoutunut toiminnassaan Itämereen ohranviljelystä aiheutuvien ravinnepäästöjen vähentämiseen. Tämä saavutetaan vahvistamalla nykyistä tila-auditointia, mikä auttaa viljelijöitä kestävän kehityksen mukaisen mallasohran viljelyssä, kehittämällä uusia mallasohralajikkeita sekä tukemalla syysohran viljelyä. Tämän lisäksi Viking Malt sitoutuu parantamaan mallastusprosessin vesi- ja energiataloutta.

Paikallinen mallasohran viljely on tärkeä arvo Viking Maltille ja panimoille. Siksi sitoumukseen sisältyy tuottajien kannustaminen mallasohran viljelyyn Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa. Tämä turvaa korkealaatuisen mallasohran vastuullisen kasvatuksen ja vähentää näin viljan kuljetustarvetta. ”Viking Malt tuottaa mallasta ja hankkii mallasohraa useissa Itämeren valtioissa . Siten meidän vaikutusmahdollisuudet hyvien viljelykäytäntöjen edistämiseksi ovat merkittävät. Koimme, että tarttis tehrä jotakin” kertoo Antti Orkola, Viking Maltin toimitusjohtaja. ”Monet asiakkaistamme ja myös monet kuluttajat edellyttävät kestävän kehityksen mukaista toimintaa teollisuudelta. Tämä sitoumus lisää aloittamiemme toimien läpinäkyvyyttä ”.

Sitoumus kestää kolme vuotta sisältäen myös option jatkolle.​

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml