Siirry pääsisältöön

Viking Maltin uusi sitoumus ulottuu Liettuan ja Puolan maatiloille

Uutinen

Pohjoismaiden suurin maltaiden valmistaja Viking Malt on uusinut Itämeri-sitoumuksensa. Viking Maltin tuotantolaitoksia löytyy Suomen ohella Ruotsista, Tanskasta, Liettuasta ja Puolasta. Ohraa Viking Maltin tarpeisiin kasvaa yhteensä n. 2 600 kmkokoisella alueella, joten Viking Maltilla on mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti Itämeren tilaan kestävän maatalouden toimien kautta.

Viking Maltin edellinen sitoumus piti sisällään Suomessa käyttöön otetun tila-auditointijärjestelmän, jonka avulla viljelijät ja tavarantoimittajat pääsivät kehittämään viljelymenetelmiään entistä ympäristöystävällisemmiksi. Nyt uusitussa sitoumuksessa vastaava järjestelmä otetaan käyttöön myös Liettuassa ja Puolassa, jossa Viking Maltin sopimusviljelijät ovat vahvasti edustettuina.

“Viking Maltin tavarantoimittajat ovat paitsi taitavia, myös sitoutuneita vähentämään lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden tarpeetonta käyttöä. Meidän on näin mahdollista parantaa sekä mallasohran laatua että tuottavuutta, vastaten samalla kestävällä tavalla tuotetun ohran kysyntään”, sanoo Viking Malt-konsernin hankintajohtaja Jacob Andersen.

“Olemme erityisen iloisia uuden sitoumuksen kansainvälisyydestä. Itämeren valuma-alue on laaja ja tiheästi asutettu, joten on tärkeää saada kaikki sen valtiot yhdistämään voimansa meren pelastamiseksi”, iloitsee BSAG:n projektijohtaja Riku Venhola.

Uuden, kolmevuotisen sitoumuksen aikana Viking Malt selvittää myös mahdollisuuksia osallistua Carbon Action -hiilipilottiin. Carbon Action on BSAG:n ja Ilmatieteenlaitoksen yhteinen projekti, jossa tutkitaan maatalousmaan kykyä sitoa ja varastoida hiiltä ilmakehästä.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml