Siirry pääsisältöön

Virtuaalinen Itämeripuolue pitää ensimmäisen puoluekokouksensa 7.7.2011

Uutinen

Baltic Sea Action Groupin aloite eduskuntavaalien alla, Virtuaalinen Itämeripuolue (VIMP), pitää ensimmäisen puoluekokouksensa torstaina 7.7. Itämeripaviljongissa Hernesaaressa.

Leikkimielinen ja toimeentarttuva puoluekokous alkaa kello 18 ja jatkuu kello 19:30 asti. Puoluekokouksen juontajina toimivat Seppo Rekolainen (SYKE) ja Päivi Piispa (BSAG). Uuden hallituksen ministereistä ovat paikalla ainakin ulkoministeri Erkki Tuomioja ja ympäristöministeri Ville Niinistö. Iiro Rantala soittaa pianoa tilaisuuden alussa ja lopussa. Tilaisuus on avoin kaikille.

Internetissä lanseeratulla Virtuaalisella Itämeripuolueella (VIMP) on 32 kansanedustajaa useista eri puolueista. VIMP tuo Itämerestä kiinnostuneet uuden hallituksen ministerit ja kansanedustajat yhteen yli puoluerajojen vaikuttamaan kaikkiin Itämeren ongelmiin. Puoluekokous käsittelee mm. miten VIMP-läiset tulevat toteuttamaan Suomen hallitusohjelmaan kirjatut Itämeri-toimenpiteet ja miten yhteistyöllä voi turvata meremme hyvän ekologisen tilan vuonna 2021.

BSAG:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin avasi Itämeripaviljongin viime torstaina. Paviljonki on auki Open Europeans 2011 purjehduskilpailujen yhteydessä aina 15.7. asti.

Itämeripaviljongin on rakentanut kierrätyspurjeista designtuotteita valmistava SavetheC Oy. Paviljongissa toimii terassikahvila sekä Itämeri-info, jossa kävijöille kerrotaan Itämerestä ja sen suojelusta. Paviljongissa myydään myös merihenkisiä designtuotteita, joiden myynnistä lahjoitetaan 10 prosenttia BSAG:n kautta Itämeren suojelutyöhön. Paviljonki tuo Helsingin, Itämeren helmen, suurimpaan kesätapahtumaan vahvan Itämeri-viestin.

Lisätietoja antavat:
Päivi Piispa, BSAG, puh. 040 513 3107, paivi.piispa@bsag.fi
Hannu Hoviniemi, SavetheC, puh. 041 590 000, hannu.hoviniemi@savethec.com
www.bsag.fi
https://www.bsag.fi/bsag/itameripuolue.php
www.itameripaviljonki.fi
www.facebook.com/itameripaviljonki
www.savethec.com
http://www.openeuropeans2011.com

Virtuaalisen Itämeripuolueen (VIMP) on lanseerannut Baltic Sea Action Group (BSAG). BSAG:n taustalla on Elävä Itämeri säätiö, jonka tavoitteena on pelastaa Itämeri. Itämeren suurimpiin haasteisiin kuuluvat merenkulun turvallisuus, rehevöityminen, uhat luonnon monimuotoisuudelle ja vaaralliset aineet. BSAG kokoaa yhteen kaikki pelastustyöhön tarvittavat tahot koko Itämeren alueelta. Lähtökohtana on, että kaikki tekevät Itämeren hyväksi sitä, minkä parhaiten osaavat.

Työn levittämiseksi kaikkiin Itämeren maihin BSAG järjesti yhdessä Tasavallan presidentin ja pääministeri Matti Vanhasen kanssa Baltic Sea Action Summitin (BSAS) Helsingissä helmikuussa 2010. Julkilausumien sijaan tässä huippukokouksessa Itämeren maiden päämiehet sekä yli 140 yritystä tai tahoa sitoutuivat konkreettiseen työhön Itämeren hyväksi. Prosessi jatkuu, ja tehtyjä
sitoumuksia lunastetaan parhaillaan. Osa sitoumuksista liittyy suoraan BSAG:n strategisiin projekteihin, ja osa on itsenäisiä, omia projekteja. BSAG jatkaa uusien sitoumusten työstämistä ja seuraa jo tehtyjen sitoumusten toteuttamista.

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml