Siirry pääsisältöön

Voittonsa Itämerelle lahjoittava DROPP teki ensimmäisen lahjoituksensa

Uutinen
”Perustin DROPPin koska halusin tarjota helpon tavan jokaisen osallistua Itämeren pelastamiseen. Tuntuu hienolta, että DROPP on ensimmäisen vuoden aikana löytänyt niin monta innostunutta asiakasta. Heidän ansiosta ensimmäisen lahjoituksen tekeminen on mahdollista” sanoo DROPPin perustaja Amanda Sundell.
DROPP on yhteiskunnallinen yritys, joka lahjoittaa voittonsa Baltic Sea Action Groupin Itämeri-työhön. DROPP teki ensimmäisen lahjoituksensa, 3.900 euroa 9. maaliskuuta 2015. Kun summaan lisätään DROPPin asiakkaiden tekemät lisälahjoitukset, nousee lahjoitus liki 5.000 euroon. Tavoitteena on moninkertaistaa lahjoituksen määrä kuluvan vuoden aikana.
Itämeren ongelmat ovat mittakaavaltaan suuria ja niiden ratkaisemiseen tarvitaan huomattavia resursseja. ”BSAG valikoitui lahjoituskohteeksi, koska se hakee mukaan tarvittavia tahoja yrityksistä julkishallintoon ja poliitikkoihin, ylipäätään kaikkia, joilta löytyy tietoa, taitoa rahaa tai valtaa Itämeren ongelmien ratkaisemiseksi. Toivoin, että DROPPin lahjoitus saa tällä tavalla enemmän vipuvoimaa.” Sundell sanoo.
”Yhteistyö DROPPin kanssa on ollut tervetullutta ja sujunut hyvin. Nyt kahdeksan kuukautta toimineen yrityksen ensimmäinen lahjoitus otetaan kiitollisena vastaan”, sanoo Ilkka Herlin, BSAG:n hallituksen puheenjohtaja. DROPPin tarkoituksena on kasvaa ja Sundell uskoo, että siihen on hyvät edellytykset. Tänä talvena DROPP on aloittanut yhteistyön Partioaitan kanssa ja kevään aikana mm. Fazer kahvilat ja Stockmann ottavat DROPPin valikoimiinsa.
DROPPin lahjoituksella tuetaan BSAGn työtä Itämeren rehevöitymisen hillitsemiseksi sekä ravinteiden kierrätyksen tehostamiseksi. Lahjoitus ohjataan etenkin Lounais-Suomessa käynnisteillä olevaan pilottihankkeeseen, jossa lannasta pyritään tehokkaalla tavalla tekemään lannoitetta, jotta jo kierrossa olevat ravinteet pysyisivät ruoantuotannon käytössä eivätkä päätyisi vesistöjä rehevöittämään.
BSAG on ravinteiden kierrätyksen edelläkävijä, joka on jo usean vuoden ajan ajanut ravinteiden kierrätystä osana kiertotaloutta. ”Ravinteiden hukkaaminen ruokaketjun eri kohdissa on suurin syy Itämeren rehevöitymiseen. Samaan aikaan pelkästään Itämeren alueella vuosittain syntyvän ravinnemäärän arvoksi on arvioitu 1,5, miljardia euroa, jos ravinteet saataisiin takaisin hyötykäyttöön.” muistuttaa Ilkka Herlin. ”Tämän järjettömyyden oikaisemiseksi DROPPinkin lahjoituksella tehdään työtä.”

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml