Michaela Ramm-Schmidt

Toimitusjohtaja

Michaela on empaattinen optimisti, jota ajaa vahva halu vaikuttaa ja parantaa maailmaa. Hänellä on 20 vuoden kokemus eri toimialoista ja erilaisista organisaatioista. Michaelan intohimo on yritysvastuussa ja vastuullisuuskysymykset ovat olleet kiinteä osa hänen työtään jo pitkään. Michaelan ydinosaamista on inspiroida yrityksiä löytämään vastuullisuuden tarjoamat liiketoimintahyödyt ja auttaa niitä siten ratkaisemaan maailman isoja haasteita.

”Usein mietin, mitkä ovat ne tavat, jolla vastuullisuus saadaan aivan liiketoiminnan ytimeen. On upeaa nähdä miten arvoista ja kestävyydestä lähteneistä oivalluksista syntyy uutta liiketoimintaa tai avataan uusia markkinoita.”

Michaela on seurannut läheltä yritysten kasvua ja sen tuomia haasteita, ja kokenut yrittäjyyden ylä- ja alamäet. Hänellä on myös vahvaa osaamista yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Michaela innostuu hyvästä johtamisesta, viestinnästä ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta.

BSAG:n toimitusjohtajana Michaela johtaa säätiön operatiivista toimintaa, yhteistyössä sisältöjohtaja Laura Höijerin kanssa. Michaela vastaa säätiön yritysyhteistyöhön liittyvästä toiminnasta ja varainhankinnasta.

Michaela on suorittanut Aalto Executive Educationin Diploma in Responsible Business ja Henleyn Executive MBA -tutkinnon. Koulutukseltaan Michaela on juristi, joka toimii sujuvasti kolmella kielellä, ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi.

Vapaa-ajalla Michaela saa inspiraatiota saaristosta ja metsästä sekä lukemisesta.

Työtausta

2019–Baltic Sea Action Group (Elävä Itämeri säätiö), toimitusjohtaja

2019–Baltic Sea Action Group (Elävä Itämeri säätiö), johtaja, yritysyhteistyö

2017–WhyCo Oy, yrittäjä

2014-2017–Adven Group Oy, lakiasiainjohtaja, johtoryhmän jäsen, hallituksen sihteeri

2009-2014–Teknologiateollisuus ry, johtava asiantuntija elinkeinopolitiikka ja -lainsäädäntö, laajan johtoryhmän jäsen

1999-2009–Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy, asianajaja

Luottamustoimia mm.

2019–Keskuskauppakamari, vastuullisuuslautakunta, jäsen

2019–Koepala Packaging Oy, hallituksen jäsen

2018–The Planet Company, neuvonantaja

2015-2018–Teollisuuslakimiehet ry, johtokunnan jäsen

Donate

Eläköön Itämeri!

Anna joululahjaksi elämää Itämerelle.

Lahjoita

You have Successfully Subscribed!