Sanna Söderlund  

Koulutuspäällikkö

BSAGin koulutuspäällikkönä sekä viljelijäyhteistyössä kestävän maatalouden tiimissä toimiva Sanna Söderlund kulki jo vauvana korissa sienimetsässä. Sienikorissa imetty rakkaus suomalaista luontoa kohtaan on siitä lähtien jatkuvasti kasvanut ja aikuisena laajentunut haluksi työskennellä koko planeetan hyvinvoinnin parhaaksi. Tällä hetkellä Sanna onkin unelmatyössään, jossa saa yhdistää ympäristötyön ja vuorovaikutuksen ihmisten kanssa. 

”Olen suomalaisen viljelijän vankkumaton fani, ja ajattelen, että asiat voidaan tehdä maatiloilla kestävästi, jopa uudistavasti. Kun teemme koulutuksia yhteistyössä viljelijöiden ja parhaiden asiantuntijoiden kanssa, koen sen olevan ammatillista tukemista parhaimmillaan; oikeat asiat kohtaavat oikeat tekijät.” 

Ihmismielen koukeroihin intohimoisesti suhtautuva Sanna on ikuinen optimisti ja haluaa löytää yhä uusia tapoja rakentaa hyödyllisiä koulutuskokonaisuuksia sekä innostavia tapahtumia ja materiaalisisältöjä viljelijöille. Ongelmat pitää tunnistaa, mutta sen jälkeen on hyödyllistä keskittyä ratkaisuihin ennemmin kuin itse ongelmien pyörittelyyn. 

”On mahtavaa, että maailmassa on niin paljon erilaisia näkökulmia ja mahdollisuuksia niiden valitsemiseen! Oma tehtäväni on tuoda esiin myös niitä vähemmän ilmiselviä ja johdatella ajatuksia uusille poluille.” 

Myös tulevaisuudentutkimus, resilienssin vahvistaminen sekä sosiaalipedagogiikka ovat tälle aikuiskasvatustieteen maisterille erityisen kiinnostavia aiheita. Hyvä pohja kokonaisuudelle on aiempi agrologin (AMK) tutkinto sekä työkokemus maatalouden parista nuorena.  

Sanna kärsii kroonisesta tietoaddiktiosta, johon ainoa lääke on elinikäinen opiskelu – vastapainoa hektisyydelle aktiivisesti harrastavassa kolmilapsisessa perheessä. Lisäharrastuksena ikuisella hevostytöllä on ponin hoito ja luonnossa liikkuminen.  

TYÖTAUSTA: 

2016 – Baltic Sea Action Group (Elävä Itämeri säätiö), koulutuspäällikkö ja viljelijäyhteistyö 

2016 Turun yliopisto, aikuiskasvatustieteen opettaja, sijaisuus 

2012 2013 Someron Kaupunki, Paimionjoki-yhdistys ry, maatalouden vesiensuojeluhanke RAVITA  

2011 – 2013 Yritystoimintaa omassa hevosalan yrityksessä 

2004 – 2012 Pernord Ricard Finland Oy, esivalmistelija 

1996 – 2004 Erilaisia palvelu-, matkailu- ja hevosalan töitä 

KOULUTUS JA MUU VASTAAVA: 

2019 Syötävä metsäpuutarha opintokokonaisuus (15 op), ammattiopisto Livia 

2016 Tutkimusharjoittelija, Turun yliopisto 

2012 – 2016 Kasvatustieteiden maisterin tutkinto (KM) Pääaine aikuiskasvatustiede, sivuaineet pitkä psykologia, erityispedagogiikka, tulevaisuudentutkimuksen opintoja, Turun yliopisto 

2008 – 2012 Agrologi (AMK) Pääaine hevostalous, sivuaine yritystalous, Hämeen ammattikorkeakoulu 

2000 – 2003 Matkailualan pt, matkailun ohjelmapalvelujen tuottaja, pääaine vaellusratsastus, Haapaveden ammattioppilaitos 

1998 – 2000 Maatilatalouden pt, hevosenhoitaja, pääaine hevostalous, Ypäjän hevosopisto 

Donate

Eläköön Itämeri!

Anna joululahjaksi elämää Itämerelle.

Lahjoita

You have Successfully Subscribed!