Ändringar i BSAG:s ledning


Uutiset / 21.12.2021

Ett rollombyte kommer att ske inom stiftelsen BSAG. Verkställande direktör Michaela Ramm-Schmidt, som jobbat för stiftelsen i tre år, kommer att minska sin arbetsmängd och intar rollen som ledande expert på deltid i början av 2022. Innehållsdirektör Laura Höijer, som delat ledarposten med Ramm-Schmidt, tar över rollen som VD. Stiftelsens långvariga kommunikationsdirektör Pieta Jarva kommer att bli Höijers arbetspar då hon får en ny titel som strategidirektör. Stiftelsen är som bäst i gång med rekryteringen av en ny kommunikationsdirektör.

”BSAG fokuserar på lösningar och det är en arbetsgemenskap där vi uppmuntrar varandra. Jag är oerhört stolt över det vi har åstadkommit tillsammans i stiftelsen och glad över att kunna fortsätta arbeta för Östersjön. Jag känner att jag fortfarande har mycket att ge BSAG, även om jag minskar min arbetsmängd för att möjliggöra andra saker i mitt liv”, säger Michaela Ramm-Schmidt.

“Michaela har gjort ett fantastiskt jobb med att systematisera vår administration. Hon har hela tiden kunnat upprätthålla balansen i BSAG under coronakrisen, även om stiftelsen vuxit till sig rejält samtidigt. Det känns bra att bygga vidare på en sådan grund”, säger Laura Höijer. ”Stiftelsen vill också definitivt fortsätta med delat ledarskap, då det fungerar utmärkt hos oss. Att få Pieta som arbetspar är följdriktigt, eftersom vi tre tillsammans har funderat på olika riktlinjer under åren”, säger Höijer.

”Förändringen känns naturlig. Arbetsuppgifterna roteras, men vi fortsätter att arbeta tillsammans med något förändrade roller. Dessutom kommer detta att möjliggöra en ytterligare ökning av stiftelsens kommunikationskompetens”, säger Pieta Jarva.

Ändringarna kommer att träda i kraft den 1. mars 2022.

LUE LISÄÄ UUTISIA

Lahjoita