Jasper Pääkkönen tähdittää Itämeri-päivätyökeräystä


Uutiset / 26.08.2015

Baltic Sea Action Group haastaa kouluja mukaan päivätyökeräykseen Itämerelle. Mukana kampanjassa on kalamiehenä ja Itämeren ystävänä tunnettu näyttelijä Jasper Pääkkönen. Päivätykeräyksen ajatus on, että oppilaat voivat työskennellä päivän työpaikassa tai esim. kotitöitä tehden ja kerätä näin rahaa työhön Itämeren tilan parantamiseksi. Katso Jasperin päivätyökeräysvideo.

Moni koulu järjestää päivätyökeräykseen liittyen Itämeripäivän tai muuta Itämeri-aiheista opetusta. Näin Itämeri ja sen tila tulevat oppilaille tutuksi osana koulutyötä. Esimerkiksi Lievestuoreen koululla järjestettiin viime vuonna Itämeripäivä, jonka materiaaleja päivän järjestäneet biologian opiskelijat julkaisivat myös netissä kaikkien saataville.

Keräyksen yhteydessä on julkaistu myös ravinteiden kierrättämisestä kertova peli. Koukuttavassa mobiilipelissä ohjataan fosfori- ja typpipalloja ja pidetään ne kierrossa radallaan. Radalta suistuessaan ravinteen päätyvät mereen ja huonontavat sen tilaa. Pelaamalla tulevat tutuiksi erilaiset Itämeren tilaan ja ravinteiden kiertoon liittyvät asiat. Peli on jo ilmaiseksi ladattavissa Applen ja Androidin sovelluskaupoista nimellä Baltic Sea Action Game.

Osallistuvat koulut saavat ohjeita ja materiaaleja sekä opetusmateriaaleja. Ilmoittaudu keräykseen tai Itämeripäivään tästä tai soita Katriina Kytölälle 0503668412.

LUE LISÄÄ UUTISIA

Lahjoita

Eläköön Itämeri!

Anna joululahjaksi elämää Itämerelle.

Lahjoita

You have Successfully Subscribed!