Siirry pääsisältöön

Michaela Ramm-Schmidt

,

Michaela Ramm-Schmidt on säätiön johtava asiantuntija, joka työskentelee yritysyhteistyön ja ruotsinkielisen toiminnan parissa.

Michaela on empaattinen optimisti, jota ajaa vahva halu vaikuttaa ja parantaa maailmaa. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus eri toimialoista ja erilaisista organisaatioista. Michaelan intohimo on yritysvastuussa, ja vastuullisuuskysymykset ovat olleet kiinteä osa hänen työtään jo pitkään. Michaelan ydinosaamista on inspiroida yrityksiä löytämään vastuullisuuden tarjoamat liiketoimintahyödyt ja auttaa niitä siten ratkaisemaan maailman isoja haasteita.

”Tykkään pohtia, miten vastuullisuus saadaan aivan liiketoiminnan ytimeen. On upeaa nähdä miten arvoista ja kestävyydestä lähteneistä oivalluksista syntyy uutta liiketoimintaa tai avataan uusia markkinoita.”

Michaela on seurannut läheltä yritysten kasvua ja sen tuomia haasteita, ja kokenut yrittäjyyden ylä- ja alamäet. Hänellä on myös vahvaa osaamista yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Michaela innostuu hyvästä johtamisesta, viestinnästä ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta.

Michaela toimi BSAG:n toimitusjohtajana helmikuulle 2022. Nyt hän on säätiön johtava asiantuntija ja tekee osa-aikaisesti töitä yritysyhteistyön ja säätiön ruotsinkielisen toiminnan parissa. Michaelan päätyö on yrittäjänä hänen WhyCo -yrityksessään, joka toimii vastuullisen liiketoiminnan konsultoinnissa.

Michaelalla on Aalto Executive Educationin Diploma in Responsible Business, minkä lisäksi hän on suorittanut Henleyn Executive MBA -tutkinnon ja Sitran Kestävän talouspolitiikan johtamiskurssin. Hän haaveilee executive coaching-tutkinnosta. Koulutukseltaan Michaela on juristi, joka toimii sujuvasti kolmella kielellä, ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi.

Vapaa-ajalla Michaela saa inspiraatiota saaristosta ja metsästä sekä lukemisesta.

Työtausta

2022– Baltic Sea Action Group, johtava asiantuntija, yritysyhteistyö

2019–2022 Baltic Sea Action Group, toimitusjohtaja

2019– Baltic Sea Action Group, johtaja, yritysyhteistyö

2017– WhyCo Oy, yrittäjä

2014–2017 Adven Group Oy, lakiasiainjohtaja; johtoryhmän jäsen; hallituksen sihteeri

2009–2014 Teknologiateollisuus ry, johtava asiantuntija, elinkeinopolitiikka ja -lainsäädäntö; laajan johtoryhmän jäsen

1999–2009 Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy, asianajaja

Luottamustoimia yms.

2021– Henley Business School Finland Alumni, hallituksen jäsen

2019– Keskuskauppakamari, vastuullisuuslautakunta, jäsen

2019– Koepala Packaging Oy, hallituksen jäsen

2018– The Planet Company, neuvonantaja 2015–2018 Teollisuuslakimiehet ry, johtokunnan jäsen

OTA YHTEYTTÄ

Michaela Ramm-Schmidt

Johtava asiantuntija, yritysyhteistyö

+358 40 525 0509

michaela.ramm-schmidt@bsag.fi

image/svg+xml