Siirry pääsisältöön

Tanya Santalahti

,

Tanya Santalahti toimii erityisasiantuntijana BSAG:n yritysyhteistyö- ja maataloustiimeissä.

Mediassa keskustelu maataloudesta on usein hyvin polarisoitunutta, vaikka kestävän ruuantuotannon systeemiseen muutokseen tarvitaan yhteistyötä kaikkien ruokaketjun toimijoiden välillä.

”Yrityksillä on kova tahto edistää kestävää ruuantuotantoa ja me BSAG:lla pyrimme tuomaan eri toimijat saman pöydän ääreen tämän vauhdittamiseksi. Ilmastotyö ja luontokato vaativat konkreettisia toimia nyt, ja uudistava viljely vastaa tähän huutoon. On mahtavaa huomata, että myös yritykset näkevät uudistavan viljelyn hyödyt ja ovat valmiita tekemään muutoksia jopa yrityksen strategiatasolla.”

Tanyalla on pitkä kokemus myynnistä eri aloilta ja ennen BSAG:lle tuloa hän on toiminut maatalouden hiilinielujen ja vapaaehtoisen päästökaupan parissa. Tanya on työskennellyt monikansallisten yritysten kanssa ja hänen ydinosaamistaan on suurten kokonaisuuksien hahmottaminen ja luottamuksen rakentaminen eri toimijoiden välillä. Lisäksi hänellä on kokemusta liiketoiminnan kehittämisestä ja se on auttanut häntä tunnistamaan yritysten päätöksenteon vaikeudet alati muuttuvassa maailmassa.Tanya on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi 2011 ja maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi 2022.

Kaupallisesta taustastaan huolimatta Tanya kokee, että maatalous on hänen intohimoammattinsa. ”On tärkeää tunnistaa, että viljelijät vaalivat sekä elinkeinoaan että monessa tapauksessa perintöään. Siksi uudistavan maatalouden edistäminen on niin inspiroivaa, se mahdollistaa kannattavan maatilatoiminnan, joka tarjoaa myös huomattavia ympäristöhyötyjä.”

Tanya on kasvanut maailman metropoleissa, mutta rakkaus Suomen luontoa ja maataloutta kohtaan on juurruttanut hänet maatilan emännäksi Turun saaristoon. Metsässä samoileminen hevosen selässä heinänkorsi suussa on hänen lempipuuhiaan, kuten myös liikunta sekä perheen ja ystävien kanssa vietetty aika.

OTA YHTEYTTÄ

Tanya Santalahti

Erityisasiantuntija, yritysyhteistyö; uudistava maatalous

+358 50 550 3240

tanya.santalahti@bsag.fi

image/svg+xml