Hoppa till sidans innehåll

Inträdesbiljett till Östersjön – BSAG introducerar biljettautomater i städer på den finska kusten

Nyheter

Baltic Sea Action Group (BSAG) erbjuder ett nytt sätt att delta i skyddet av Östersjön. Under sommaren turnerar Östersjö-biljettautomater i Finlands kuststäder. Genom att lösa in din biljett kan du bidra till att Östersjön erbjuder upplevelser också under de kommande årtiondena.


Vi är vana att köpa biljetter till simhallen, färjan och bussen. Med intäkterna från biljetterna upprätthåller vi vår gemensamma infrastruktur. Från och med juni kan Östersjö-vänner lösa in en frivillig enkel- eller säsongsbiljett till Östersjön från BSAG:s automater, som finns på populära stränder i Finlands största kuststäder.

”För många av oss är havet sommarsäsongens viktigaste element på sommarstugan och stranden, i småbåtshamnen och skärgården. Människor vill värna om vårt enda hav. Entrébiljetterna är ett enkelt och roligt sätt att göra detta när vi njuter av havet”, säger BSAG:s kommunikationsdirektör Saara Piispanen.

BSAG:s tre biljettautomater turnerar i Finlands kuststäder under sommaren. Turnén börjar på Sandudds badstrand, där du kan köpa biljetter 30 maj – 2 juni.

Därefter kommer biljettautomaten att finnas på Skanslandet i Helsingfors fram till slutet av augusti, i Hangö 7–25 juli, i Åbo 10–12 juli och i Ytterö i Björneborg 13–14 juli. Biljettautomaten kommer också att finnas på Radio Nova festivalen i Södervik i Helsingfors 16–17 juni.

Östersjöns kondition rasar på sommaren

Alla finländare har någon form av relation till Östersjön. Vi njuter av vårt enda hav på många sätt särskilt på sommaren, och havet har en direkt inverkan på människors välbefinnande. Östersjön är ett grunt hav och dess vatten byts ut långsamt. Därför är Östersjön ett av världens mest förorenade hav. Östersjön belastas hårdast av näringsämnen som hamnar i havet, förlusten av marinbiologisk mångfald och klimatförändringarna. Dessa fenomen gör övergödningen av det känsliga havet värre. Vi ser resultatet av allt detta särskilt på sommaren i form av grumligt vatten och ökad algtillväxt som lett bl.a. till förbud att bada på allmänna stränder.

BSAG samarbetar med ett omfattande nätverk av forskare och partner, och vi spanar ständigt efter allt effektivare sätt att åstadkomma en varaktig förändring för Östersjöns bästa. ”Vi siktar på bestående förändringar som skyddar den värdefulla marina naturen och bevarar den biologiska mångfalden i Östersjön. Vi minskar utsläppen av avloppsvatten från sjötrafiken och främjar regenerativt jordbruk som gör att vi kan producera vår mat på ett mer Östersjö- och miljövänligt sätt än tidigare”, säger Piispanen.

Virtuella biljetter kan lösas in på BSAG:s webbutik på adressen itämerikesäkuntoon.fi, samt via MobilePay till numret 32111.

KONTAKTA OSS

Saara Piispanen

Kommunikationsdirektör

+358 40 680 5841

saara.piispanen@bsag.fi

Elina Ranta

Chef för medelanskaffning

+358 40 719 9719

elina.ranta@bsag.fi

Läs även

Läs mera
image/svg+xml