Hoppa till sidans innehåll

DONERA AKTIER SKATTEFRITT FÖR ÖSTERSJÖARBETET

Du kan hjälpa Östersjön genom att donera börsaktier. Vi arbetar för att skydda Östersjön och bromsa klimatförändringarna. Med din skattefria donation ger du liv åt Östersjön.

Purjevene Itämerellä.

Aktiedonation med stor inverkan

Vi räddar Östersjön med konkret arbete. Vi engagerar de väsentliga aktörerna, allt från ministrar till markägare. Tillsammans fördjupar vi oss i problemen och utvecklar effektiva lösningar för dem.  

Vi mångdubblar effekten av din donation. Varje euro som doneras till Östersjön omvandlar vi till tre. 

*

När du donerar aktier behöver du inte betala skatt för överlåtelsevinsten även om deras värde skulle ha ökat från anskaffningspriset. Vi är en allmännyttig organisation och behöver därför inte betala gåvoskatt för din aktiedonation.

image/svg+xml

DONATIONERNA HAR EN STOR BETYDELSE

PÅ LAND

Vi har introducerat kolinlagrande jordbruk i Finland så att vår mat kan produceras mer miljövänligt. Tusentals jordbrukare, stora företag i livsmedelskedjan och toppforskare är redan med i Carbon Action-samarbetet.

TILL HAVS

Vi startade Ship Waste Action-samarbetet, där avloppsvatten från lastfartyg omvandlas till bland annat biogas. Genom samarbete kan vi minska näringsutsläppen i havet, samtidigt som vi främjar cirkulär ekonomi.

UNDER HAVSYTAN

Vi har arbetat för att inrätta det största privata skyddsområdet i Skärgårdshavet. Skyddet omfattar 4800 ha undervattensnatur runt ön Gullkrona och banar väg för nya skyddsområden.

Kom med och rädda Östersjön

Kontakta oss gärna om du vill skänka aktier till BSAG. Vi levererar ett förhandsifyllt gåvobrev och anvisningar.  

KONTAKTA OSS

Elina Ranta

Chef för medelanskaffning

+358 40 719 9719

elina.ranta@bsag.fi

AKTUELLT

image/svg+xml