Hoppa till sidans innehåll

Videor om regenerativa jordbruksmetoder

Nyheter Carbon Action Regenerativt jordbruk

Se våra videor om du är nyfiken på hur din åkerjord mår, hur du anlägger en blommande skalbaggsås, eller hur det gått för dem som gett sig in på att experimentera med adaptiv betesgång.

Lähikuvassa käsi, joka pitelee hyvin murustuvaa maata.

Fyra enkla sätt att observera hur åkerjorden mår

Genom de enkla testen som presenteras på videon Fyra enkla sätt att observera hur åkerjorden mår kan du bilda en uppfattning om jordhälsan i åkern. Räkna maskar i jordprovet, observera hur rötterna växer, jämför ditt jordprov med bilderna på Markstrukturtestet och utför ett flasktest för att bedöma aggregatstabiliteten.

Adaptiv betesgång

Vad är adaptiv betesgång? Jordbrukare berättar om sina erfarenheter om metoder som inverkar positivt på gårdens ekonomi, samt djurens välfärd och miljön. Se videon Adaptiv betesgång, som är gjord av BSAG i samband med HITTI -projektet.

Blommande skalbaggsåsar

Blommande skalbaggsåsar är förmånliga och lätta att anlägga, de klarar sig med lite skötsel och ökar den biologiska mångfalden. Se videon om hur man anlägger en blommande skalbaggsås. För svensk textning, gå till det lilla kugghjulet nere till höger i videorutan.

Anne Antman

Projektchef, regenerativt jordbruk

+358 40 650 3690

anne.antman@bsag.fi

Läs även

Läs mera
image/svg+xml