Hoppa till sidans innehåll

Onlinekursen Grunderna i regenerativt jordbruk

Slutförd Carbon Action Regenerativt jordbruk

Uudistava maatalous, Carbon Action

Det regenerativa jordbrukets verktyg tillgängliga för alla jordbrukare i Finland

Onlinekursen Grunderna i regenerativt jordbruk erbjder alla jordbrukare i Finland aktuell och vetenskapsbaserad kunskap om odlingspronciper som förbättrar jordhälsan, skördarna och miljöns tillstånd. Onlinekursen möjliggör en bred kunskapsspridning.

Officiellt namn

Innehållsproduktion för onlinekursen Grunderna i regenerativt jordbruk

Tidsperiod

2020–2021

Ansvarspersoner

Michaela Ramm-Schmidt, Eija Hagelberg

Konsortium

BSAG ansvarar för projektet, se medverkande här (på finska)

Finansiär

Sitra (kursen i sin helhet har flera finansiärer)

Finlands största onlinekurs i regenerativt jordbruk

Grunderna i regenerativt jordbruk erbjuder jordbrukare aktuell och vetenskapsbaserad information om jordbruksmetoder som förbättrar marken, skördarna och miljön. Kursen är kostnadsfri och öppen för alla och erbjuder mångsidigt inlärningsmaterial och praktiska verktyg som kan tillämpas på den egna gården.

Sitra finansierade särskilt produktionen av råmaterial, dvs. möjliggjorde att BSAG:s personal, utomstående experter och jordbrukare producerade kursinnehållet på finska och svenska. En avsevärd del av innehållet producerades av ProAgrias rådgivare utan extra kostnad.

Grunderna i regenerativt jordbruk publicerades på finska och svenska den 9 februari 2021. Webbplatsen och kursen finns här. Läs pressmeddelandet om lanseringen.

Materialet producerat av BSAG har enligt finansieringsavtalet publicerats under creative commons-licens och är tillgängligt här.

KONTAKTA OSS

Regenerativt jordbruk

Bekanta dig med kursen

Onlinekursen i regenerativt jordbruk

Kunskap som baserar sig på erfarenhet och forskning fungerar som stöd under allt mer svårförutsebara omständigheter. Vi vill att åkrarna klarar av utföra deras värdefulla uppgift: att producera mat.

Ta del av den kostnadsfria kursen Grunderna i regenerativt jordbruk.

MED I PROJEKTET

Läs även

Läs mera
image/svg+xml