Siirry pääsisältöön

Uudistavan viljelyn e-opisto

Valmis Carbon Action Uudistava maatalous

Uudistava maatalous, Carbon Action

Uudistavan viljelyn työkalut kaikkien suomalaisten viljelijöiden saataville

Uudistavan viljelyn e-opisto tarjoaa kaikille suomalaisille viljelijöille ajankohtaista ja tieteeseen pohjautuvaa tietoa maaperää, satoja ja ympäristön tilaa parantavista käytännöistä. Verkkokurssi mahdollistaa osaltaan käytäntöjen laajan leviämisen.

Virallinen nimi

Sisällön tuottoa Uudistavan viljelyn e-opistoon

Kesto

2020–2021

Vastuu­henkilöt

Michaela Ramm-Schmidt, Eija Hagelberg

Vastuutahot

Hankkeesta vastaa BSAG, kaikki tekijät listattuna täällä

Rahoittaja

Sitra (koko e-opistolla laajempi rahoituspohja)

Maan ensimmäinen kattava uudistavan viljelyn verkkokurssi

Uudistavan viljelyn e-opisto tarjoaa viljelijöille ajankohtaista ja tieteeseen pohjautuvaa tietoa maaperää, satoja ja ympäristön tilaa parantavista viljelykäytännöistä. Ilmainen ja kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa 60 tunnin edestä monipuolista oppimateriaalia ja käytännön työkaluja omalla maatilalla sovellettavaksi.

Sitran rahoitus kohdistui etenkin kurssin raakamateriaalien tuottamiseen, eli kurssisisällön kirjoittamiseen suomeksi ja ruotsiksi BSAG:n henkilökunnan ja ulkopuolisten asiantuntijoiden sekä viljelijöiden voimin. Merkittävä osa kurssisisällöstä on myös ProAgrian neuvojien tuottamaa ilman erillistä laskutusta.

Uudistavan viljelyn e-opisto julkaistiin suomeksi ja ruotsiksi 9. helmikuuta 2021.

BSAG:n tuottama aineisto on julkaistu rahoitussopimuksen mukaisesti creative commons -lisenssillä ja se on avoimesti saatavilla.

Ota yhteyttä

Eija Hagelberg

Toimivapaalla, työskentelee ympäristöministeriössä 30.4.2024- 26.4.2026.

Uudistava maatalous

Tutustu kurssiin.

Uudistavan viljelyn e-opisto

Uudistavan viljelyn e-opisto on noin 60 tunnin opintokokonaisuus, joka sukeltaa maan kasvukunnon ja uudistavan viljelyn uusimman tutkimuksen pariin käytännön oppien kautta. Kurssi on koottu yhdessä laajan asiantuntijajoukon kanssa ja suunnittelussa on ollut mukana myös oppilaitoksia sekä viljelijöitä.

Hankkeessa mukana

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml