Siirry pääsisältöön

Pääsyliput tekevät Itämeren suojelusta helppoa jokaiselle

Uutinen

Baltic Sea Action Group (BSAG) on lanseerannut uudenlaisen tavan osallistua meremme suojeluun: pääsyliput Itämereen. Kuka tahansa voi lunastaa vapaaehtoisen kerta-, kausi- tai vuosilipun Itämeren hyväksi. Pääsyliput tarjoavat helpon keinon vaikuttaa siihen, että ainoa meremme säilyy elinvoimaisena tuleville sukupolville.

Olemme tottuneet ostamaan pääsylippuja esimerkiksi uimahalliin, lauttaan tai metroon. Näillä lipputuloilla pidetään huolta infrastruktuurista ja mahdollistetaan palveluiden jatkuminen. Myös Itämeri tarjoaa meille uskomattomia elämyksiä. Meremme ystävät voivat nyt lunastaa vapaaehtoisen pääsylipun Itämereen BSAG:n verkkokaupasta itämerikesäkuntoon.fi.

”Monille meistä kesä merkitsee meren läheisyyttä – olipa kyse sitten uimarannoista, venesatamista tai saaristosta. Ihmiset haluavat osallistua omalla panoksellaan siihen, että ainutlaatuinen Itämeremme saadaan kuntoon, ja me haluamme tarjota monipuolisia tapoja tukea meren hyvinvointia. Pääsyliput tarjoavat hauskan tavan osallistua tähän tärkeään työhön juuri silloin, kun nautimme meren läheisyydestä. Lipun voi lunastaa verkkokaupasta helposti vaikkapa mökkilaiturilla ”, kertoo BSAG:n viestintäjohtaja Saara Piispanen.

Tämän kesän uutuutena on vuosilippu, joka antaa paitsi pääsyn Itämereen myös tavan tukea mertamme koko vuoden ajan. Pääsylipputuloilla varmistetaan BSAG:n Itämeri-työn jatkuminen, jotta pääsemme nauttimaan Itämeren riemuista myös tulevina vuosikymmeninä.

Ostamalla vapaaehtoisen pääsylipun Itämereen osallistut ainoan meremme pelastamiseen.

Itämeren heikko kunto tulee näkyväksi kesäisin

Itämeri on keskeinen osa suomalaisten elämää, ja se tarjoaa monille iloa ja hyvinvointia. Itämeri on valitettavasti myös yksi maailman saastuneimmista meristä. Se on matala ja vähäsuolainen, mikä tekee Itämerestä erityisen haavoittuvaisen. Mereen päätyvät ravinteet, meriluonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ja ilmastonmuutos pahentavat rehevöitymistä entisestään.

”Itämeren tila romahtaa erityisesti kesäisin, kun rehevöityminen näkyy sameana vetenä ja levien lisääntymisenä, mikä voi johtaa esimerkiksi uimakieltoihin rannoilla. Tämä kuitenkin kiinnittää huomiota meremme tilaan ja herättää toimimaan. Pääsylipputuloilla me BSAG:ssa autamme perustamaan uusia suojelualueita meriluonnon monimuotoisuuden turvaksi, vähennämme meriliikenteen jätevesipäästöjä ja edistämme uudistavaa viljelyä, jonka avulla ruokamme voidaan tuottaa entistä Itämeri- ja ympäristöystävällisemmin”, kertoo Piispanen.

Virtuaalisia lippuja voi lunastaa osoitteessa itämerikesäkuntoon.fi.

BSAG:n työtä voi tukea myös lahjoituksella MobilePay-sovelluksella numeroon 32111.

OTA YHTEYTTÄ

Saara Piispanen

Viestintäjohtaja

+358 40 680 5841

saara.piispanen@bsag.fi

Elina Ranta

Varainhankintapäällikkö

+358 40 719 9719

elina.ranta@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml