Siirry pääsisältöön

VILJELIJÄYHTEISTYÖ

Avoin vuoropuhelu ja arvostus erilaisia näkökulmia kohtaan on työmme perusta. Viljelijöiden arjen ymmärtäminen auttaa etsimään realistisia tapoja saavuttaa merkittäviä ympäristöhyötyjä samalla kun tuotetaan ruokaa. Tervetuloa mukaan tekemään kanssamme uudistavaa ruuantuotantoa. Alta löydät erilaisia tapoja osallistua. 

Sirkku ja Patrick tutkivat peltomaata ja arvioivat maan kasvukuntoa tilalla.
Patrick Nyström ja Sirkku Puumala arvioivat maan kasvukuntoa pellollaan Verkatakkilan tilalla.

Carbon Action tutkimus ja kehitys 

Carbon Action -tutkimuksessa on mukana sata maatilaa. Näillä hiilitiloilla tutkitaan hiilen varastoitumista ruuantuotannon yhteydessä.  

Viljelijät tekevät pelloillaan hiiliviljelytoimenpiteitä, joiden vaikutuksia seurataan mm. maanäytteiden ja aistihavaintojen avulla. Muutama kymmenen tilaa kuuluu jatkuvaan seurantaan. Voit tutkia tiloilta kerättyä tietoa Pelto-observatorion kautta. 

Carbon Action -tutkimuksessa tehtävä työ sekä käytännön kokemus viljelymenetelmistä antaa arvokasta tietoa viljelijäyhteistyömme tueksi. Maatiloilla tehtävän tutkimustyön lisäksi Carbon Action -alustalla on lukuisia tutkimus- ja kehityshankkeita uudistavan viljelyyn ja hiiliviljelyyn liittyen.  

Voit seurata ajantaisaista tietoa Carbon Action -alustan tutkimus- ja kehitystyöstä Ajankohtaista -sivultamme tai liittymällä Carbon Action -klubiin

Hiiliviljelijät Carbon Action -kyltin edessä.

Carbon Action -klubi 

Carbon Action -klubi on viljelijöille ja muille uudistavan viljelyn teemoista kiinnostuneille tarkoitettu verkosto.  

Järjestämme yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa erilaisia tapahtumia aina webinaareista ympäri Suomea pidettäviin peltopäiviin. Klubilaisilla on mahdollisuus päästä ilmoittautumaan ensimmäisten joukossa. Klubin omassa Facebook -ryhmässä voit keskustella muiden uudistavasta viljelystä kiinnostuneiden kanssa.  

Liittymällä mukaan saat uutiskirjeen joka toinen kuukausi ja pääsyoikeuden klubin Facebook ryhmään. Jäsenyys on maksuton.  

Lue lisää ja liity Carbon Action -klubiin

Kuvituskuva, jossa maaperää tarkastellaan suurennuslasin läpi.

Uudistavan viljelyn e-opisto 

Uudistavan viljelyn e-opisto tarjoaa parhaan kokoelman vanhoja hyviä ja uusia toimivia viljelykeinoja.  

Maan kasvukunnon hoito on tämän verkkokurssin ydin. Sitä käsitellään monipuolisesti 11 eri aihepiiriä käsittelevässä luvussa. Lukuja voi käyttää oppikirjan tavoin myös osa kerrallaan. 

Verkkokurssin avulla voit löytää itsellesi parhaiten soveltuvia keinoja, joiden avulla pystyt rakentamaan satovarmempaa tulevaisuutta muuttuvissa ilmasto-oloissa.  

Lue lisää maksuttomasta uudistavan viljelyn e-opistosta.

Oppaat ja materiaalit viljelijöille 

Peltojen havainnointi ja uusien viljelymenetelmien kokeilu pienelle alalle omaa peltoa on kevyt tapa tutustua uudistavan viljelyn menetelmiin; tutkia miltä se näyttää, tuntuu ja tuoksuu.

Olemme koonneet sekä uudistavaa hiiliviljelyä aloitteleville että sen konkareille oppaita, joiden avulla voit tutustua menetelmiin tai syventää osaamistasi. Tutustu materiaaleihin.  

Lisää vinkkejä kokeiluihin saat Uudistavan viljelyn e-opiston havainnointi -luvusta sekä kerääjäkasvi-, laidunnusopas, kosteikkoviljely- ja pölyttäjäystävällinen maatila -oppaista.

Peltopäivät ja muut tapahtumat 

Järjestämme viljelijöille suunnattuja tapahtumia kuten webinaareja sekä uudistavan viljelyn menetelmiä käytännössä havainnollistavia peltopäiviä. Tapahtumat tarjoavat tutkittua tietoa sovellettavaksi omalla tilalla sekä vertaistukea muilta viljelijöiltä.  

Saat tiedon tapahtumistamme seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa tai tilaamalla Uudistavan maatalouden uutiskirjeen. Ilmoitamme tapahtumista myös Ajankohtaista -sivulla.

OTA YHTEYTTÄ

Julia Pelin

Suunnittelija, uudistava maatalous

+358 40 191 9420

julia.pelin@bsag.fi

AJANKOHTAISTA

image/svg+xml