Siirry pääsisältöön

TEE ITÄMERI-SITOUMUS

Tekemällä Itämeri-sitoumuksen teet konkreettisen päätöksen kehittää organisaatiosi toimintaa ympäristöystävällisemmäksi tietyn ajanjakson aikana. Me olemme tukenasi sitoumuksen suunnittelussa sekä mahdollisuuksien tunnistamisessa ja toteuttamisessa.

image/svg+xml

ITÄMERI-SITOUMUKSEN HYÖDYT

Vaikuttava

Ajan ja rahan ollessa rajallisia on tärkeää panostaa vaikuttaviin toimiin. Kun teet Itämeri-sitoumuksen, asiantuntijamme auttavat yritystäsi löytämään parhaat kehittämisen kohteet ja keinot vaikuttaa Itämeren tilaan.

Vastuul­linen

Yritysvastuu kuuluu oleellisena osana yritysten strategiaan, ja Itämeri-sitoumus on yksi tehokas väline yrityksen vastuullisuusstrategian toteuttamiseksi ja siitä viestimiseksi.

Konkreet­tinen

Itämeri-sitoumuksessa yritys kuvaa paitsi tavoitteensa myös konkreettiset tekonsa niiden saavuttamiseksi sekä sen, miten edistymistä seurataan säännöllisesti.

Pitkä­jänteinen

Itämeren pelastamiseksi sekä ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillitsemiseksi organisaatioilta vaaditaan konkreettisia ja pysyviä toiminnan muutoksia, joita Itämeri-sitoumus auttaa tekemään.

Itämeri-sitoumuksella suunnitelmat teoiksi ja teot tuloksiksi

Tekemällä julkisen Itämeri-sitoumuksen organisaatiosi sitoutuu kehittämään toimintaansa vastuullisemmaksi ja ekologisemmaksi konkreettisten toimien ja tavoitteiden kautta.

Asiantuntijamme opastavat Itämeri-sitoumuksen sisällön määrittämisessä ja viestinnässä sekä yrityksesi toimintaan tarvittavien muutosten suunnittelussa. 

*

Itämeri-sitoumuksen avulla yrityksesi vastuullisuusstrategiat ja suunnitelmat muuttuvat teoiksi – ja teot tuloksiksi.

Ketkä voivat tehdä Itämeri-sitoumuksen?

Itämeri-sitoumuksen voi tehdä yritys tai organisaatio, jolla on suora tai epäsuora vaikutus Itämeren hyvinvointiin ja joka sitoutuu kehittämään toimintaansa Itämeren ja ympäristön hyväksi.

Esimerkiksi ruokaketjun toiminta, teollisuuden päästöt ja liikenne niin maalla kuin merelläkin vaikuttavat suoraan sekä vesistöihin että ilmastoon.   

Itämeri-sitoumukseen kuuluu oleellisesti yrityslahjoitus, joka mahdollistaa pitkäjänteisen Itämeri-työmme uudistavan maatalouteen, kestävään merenkulkuun tai meriluonnon monimuotoisuuden suojeluun liittyvien projektien ja tutkimushankkeiden parissa. Lahjoituksen suuruus sovitaan tapauskohtaisesti. 

Hyvät aikeet eivät vielä muuta maailmaa. Ne täytyy myös toteuttaa. Valjasta organisaatiosi pelastamaan Itämeri, hidastamaan ilmastonmuutosta ja turvaamaan luonnon monimuotoisuus.

UPM on tehnyt BSAG:n kanssa yhteistyötä yli 10 vuotta. Yhteisiä aiheita löytyy hiilen sidonnasta, kestävän metsänhoidon kehittämisestä ja ravinteiden kierrätyksestä. Sekä me että BSAG olemme molemmat onnistuneet saavuttamaan omia tavoitteitamme ja kehittämään toimintatapojamme.

Sami Lundgren, vastuullisuusjohtaja, UPM

OTA YHTEYTTÄ

Tanya Santalahti

Erityisasiantuntija, yritysyhteistyö; uudistava maatalous

+358 50 550 3240

tanya.santalahti@bsag.fi

TUTUSTU KUMPPANEIHIMME

image/svg+xml