Siirry pääsisältöön

UUDISTA KÄSITYKSESI VILJELYSTÄ JA RUUANTUOTANNON KESTÄVYYDESTÄ

Uudistavan viljelyn tehokurssi on ruokajärjestelmän yrityksille suunnattu tiivis tietopaketti uudistavasta viljelystä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista ratkoa ruuantuotannon kestävyyskysymyksiä.

image/svg+xml

Mitä?

Maksuton, noin kahden tunnin verkkokurssi uudistavasta viljelystä. Tiivis verkkokurssi tarjoaa tutkimuspohjaista tietoa helposti lähestyttävässä muodossa sekä eväät ympäristöä uudistavan ruuantuotannon edistämiseen.

Kenelle?

Ruokajärjestelmän yritysten edustajille. Esimerkiksi johdossa, tuotekehityksessä, hankinnassa ja vastuullisuusyksikössä työskenteleville.

Miksi?

Ruokajärjestelmän kestävyyden parantaminen vaatii tiedon lisäämistä maatalouden roolista koko arvoketjussa. Uudistavalla viljelyllä saavutetaan useita koko ruokaketjua koskevia hyötyjä. Sillä tavoitellaan maan kasvukunnon paranemista, mikä vuorostaan vaikuttaa satovarmuuteen ja sitä kautta koko ruokajärjestelmän kestävyyteen.

Tiivis ja monipuolinen tietopaketti

Maksuton Uudistavan viljelyn tehokurssi tuo ratkaisuja ruokajärjestelmän kestävyysongelmiin ja on suunnattu erityisesti ruokajärjestelmän yrityksille.

Kurssin käynyt ymmärtää, miten voimme ruoantuotannolla ratkoa aikamme suuria haasteita: ilmastonmuutosta, vesien rehevöitymistä ja luontokatoa, sekä samalla parantaa viljelijöiden toimeentuloa ja yhteiskunnan ruokaturvaa.

Monipuolinen kurssimateriaali koostuu visuaalisista teksti- ja kuvakokonaisuuksista, tehtävistä ja videoista. Sisältö on rakennettu neljän luvun varaan, joissa sukelletaan siihen, miten maaperän kasvukunnon jatkuva parantaminen tarjoaa ratkaisuja ruokajärjestelmän kestävyysongelmiin, ja kuinka olla osana muutosta. Rakenne on modulaarinen ja kurssista voi käydä itselle tarpeelliset osassa haluamassaan järjestyksessä.

Sisältö on laadittu yhteistyössä viljelijöiden, tutkijoiden ja muiden elintarvikealan toimijoiden kanssa ja perustuu Baltic Sea Action Groupin perustamaan Carbon Action -yhteistyöhön.

Kurssi on loistava tehopaketti, joka käy läpi uudistavat viljelyn hyödyt ja periaatteet ymmärrettävästi ja innostavasti. Tehokurssi antaa napakasti perusymmärryksen uudistavasta viljelystä ja sitä voi käyttää niin oman tiimin perehdytyksessä kuin avaamaan aihetta asiakkaille.

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petra Gräsbeck, Anora

Uudistava viljely parantaa ruokajärjestelmän kestävyyttä

Uudistava viljely on kokoelma viljelytapoja, joiden päämäärä on parantaa maaperän kasvukuntoa jatkuvasti. Kun peltomaa voi hyvin, se myös tuottaa hyvin ja varmemmin, myös muuttuvissa olosuhteissa.

Hyvä maan kasvukunto vähentää riippuvuutta ulkoisista ostopanoksista, mikä näkyy viljelijän kukkarossa pidemmällä aikavälillä. Varmemmat sadot ovat tietenkin myös tärkeitä huoltovarmuuden kannalta.

Maan kasvukuntoon panostaminen on myös panostamista ympäristön hyvinvoinnin, luonnon monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen puolesta. Terve peltomaa pidättää itsessään vettä ja ravinteita ja hillitsee näin ollen vesistöjemme ravinnevalumia.

Uudistava viljely hyödyttää siis viljelijää, ruokajärjestelmää ja koko yhteiskuntaa.

TUTUSTU MYÖS VILJELIJÖILLE SUUNNATTUUN E-OPISTOON

Uudistavan viljelyn e-opisto 

Vankka kokemustieto yhdistettynä tutkimustietoon auttaa yhä vaikeammin ennustettavissa olosuhteissa. Haluamme, että pellot kykenevät kallisarvoiseen tehtäväänsä, tuottamaan ruokaa.

Tule mukaan uudistavan viljelyn maksuttomaan e-opistoon. 

Ota yhteyttä

Julia Kajas

Suunnittelija, uudistava maatalous ja viestintä

+358 40 665 4844

julia.kajas@bsag.fi

image/svg+xml