Siirry pääsisältöön

ACCC –lippulaivahanke

Käynnissä Carbon Action

Carbon Action

Osaamiskeskus lisää ymmärrystä ilmastonmuutoksesta sekä ilmanlaadun heikkenemisestä

Ilmakehän ja ilmaston tutkimuksen keskittymä ACCC (The Atmosphere and Climate Competence Center) tutkii maatalousmaan ja ilmakehän vuorovaikutusta. Maatalousmaan hiilensidontapotentiaalin tutkimus ja hiilensidonnan todentamisjärjestelmän kehitys on oleellinen osa osaamiskeskuksen työtä.

Virallinen nimi

ACCC – Atmosphere and Climate Competence Center

Kesto

2020–2024

Vastuuhenkilöt

Markku Kulmala

Vastuutahot

Helsingin yliopisto, Ilmatieteen laitos, Itä-Suomen yliopisto, Tampereen yliopisto

Rahoittaja

Suomen Akatemia

Suomen Akatemian rahoittamassa lippulaivahankkeessa ACCC (Atmosphere and Climate Competence Center) pyritään vastaamaan kahteen suureen, globaaliin haasteeseen: ilmastonmuutokseen ja ilmanlaadun heikkenemiseen. Yksi tavoite on ymmärtää paremmin maatalousmaan ja ilmakehän vuorovaikutusta ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Osaamiskeskukseen kuuluu Helsingin yliopisto, Ilmatieteen laitos, Itä-Suomen yliopisto ja Tampereen yliopisto ja mukana on myös suuri joukko sidosryhmiä yhteiskunnan eri sektoreilta.

Maatalousmaahan kohdistuva ilmakehätutkimus on kansainvälisesti katsottuna uutta. Lue lisää siitä, miten osaamiskeskus vauhdittaa Carbon Action -yhteistyötä.

Osaamiskeskus kokoaa yhteen kansainvälisen mittausasemien verkoston, jolla on ainutlaatuista pitkän aikavälin dataa ilmakehän ja ekosysteemin vuorovaikutuksesta.

Markku Kulmala, Helsingin yliopisto

Hankkeessa mukana

Suomen akatemian kolmikielinen logo

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml