Siirry pääsisältöön

UVIDI

Käynnissä Carbon Action Uudistava maatalous

Uudistava maatalous, Carbon Action

Uudistavan viljelyn osaamisen ja digitalisaation kehittäminen Hämeessä

UVIDI-hanke edistää monihyötyistä uudistavaa viljelyä kehittämällä osaamista ja digitalisaatiota yhdessä viljelijöiden kanssa.

Virallinen nimi

Uudistavan viljelyn osaamisen ja digitalisaation kehittäminen Hämeessä (UVIDI)

Kesto

1.8.2022 – 31.12.2024

Vastuu­henkilöt

Iivari Kunttu

Vastuutahot

Hankkeen hallinnoija: Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK); muut osatoteuttajat: Baltic Sea Action Group (BSAG), Ilmatieteen laitos (IL)

Rahoittaja

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Manner-Suomen maatalouden kehittämisohjelma 2014–2020

Hanke toteutetaan viljelijöiden lähtökohdista

Hanke edistää uudistavan viljelyn toimintatapojen tuntemusta ja osaamista Hämeen alueen maatiloilla koulutuksen ja osallistavan pienryhmätyöskentelyn kautta. Samalla kehitetään uudistavan viljelyn digitalisaatiota yhdessä viljelijöiden kanssa.  

Hankkeeseen pyydetään mukaan sen toiminta-alueelta uudistavaa viljelyä toteuttavia maatiloja, joiden kanssa yhteistyössä pilotoidaan uudistavaa viljelyä tukevia ja todentavia mittauksia ja digitaalisia ratkaisuja. Viljelijöiden lähtökohdista toteutetut digitalisaatiopilotit toteutetaan yhdessä Ilmatieteen laitoksen ja BSAG:n kanssa, ja ne kytkeytyvät pelto-observatoriopalveluun.  

Tuloksena syntyy viljelijöille suunnattu, ohjattu verkkokoulutustuote, joka on käytössä myös hankkeen päättymisen jälkeen. Hankkeessa toteutettujen digitalisaatiopilottien pohjalta syntyy Carbon Actionin pelto-observatorion kehittämistä palveleva, HAMKin koordinoima alueellinen kehityslaboratorio.

Hankkeen hallinnoija on Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK). Muut osatoteuttajat ovat Baltic Sea Action Group (BSAG) ja Ilmatieteen laitos (IL). Hanke on osa BSAG:n hallinnoimaa Carbon Action -yhteistyöalustaa ja toimii tiiviissä yhteistyössä siihen kuuluvien viljelijöiden kanssa.

Ota yhteyttä

Iivari Kunttu, johtava tutkijayliopettaja, HAMK

iivari.kunttu@hamk.fi

+358504622692

Hankkeessa mukana

Hamk logo

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml